0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

LUKA ADŽIĆ NAKON PLASMANA U FINALE KUPA SRBIJE: ‘Dva vrlo naporna dana!’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.23 u 15:01

Trud se uvek isplati.

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u finale Kupa Srbije gde idu na megdan Crvenoj zvezdi, koja brani titulu. ‘Brđani’ su u sredu na ‘Karađorđu’ igrali utakmicu protiv Vojvodine, kada je susret prekinu zbog obilnih padavina pri vođstvu tima sa Banovog brda 2:0. Ponovljeni meč se igrao sutra dan u četvrtak od 15 časova, ali, od početka, što se  taboru Čukaričkog nije dopalo, ali, ipak su izabranici Dušana Kerkeza dokazali trud i zalaganje I savladali Novosađane rezultatom 1:0, a strelac je bio Luka Adžić. On je rekao da je teška utakmica iza njih.

– Teška utakmica je iza nas, dva vrlo naporna dana. Pogotovo posle srede, kad smo ušli odlično u utakmicu, igrali možda i najboljih pola sata ove sezone, postigli dva gola, a potom se dogodilo nešto na šta mi nismo mogli da utičemo. Zbog jake kiše prekinut je meč, ali nismo ni sanjali u tim trenucima da će utakmica biti igrana od početka, a da će nam dva pogotka jednostavno biti „obrisana“. Ali, eto, takve su propozicije i one moraju da se poštuju. Ponavljam, bili smo u šoku zbog svega. – započeo je.

Dodao je da su znali da ih čeka potpuno drugačija utakmica I da mu nije bolo lako da prati ni sa klupa, a poto ni na terenu.

– Znali smo da nas čeka potpuno drugačija utakmica dan kasnije i da će biti mnogo teže. Vojvodina je mnogo čvršće ušla u drugi meč. Nije mi bilo lako ni sa klupe da gledam utakmicu, niti potom na terenu, ali je ispalo najbolje moguće po ekipu. I mi smo bili odlučniji od starta drugog poluvremena, iskoristili smo igrača više, na kraju smatram da smo zaista zasluženo pobedili. – nastavlja krilni igrač ‘brđana’.

Istakao je da mu je ovo bio jedan od najdražih golova u karijeri.

– Svakako je ovo jedan od mojih najdražih golova u karijeri, u veoma bitnom momentu, za plasman u finale Kupa. Takođe, i jedan od najlepših, iako je bilo još atraktivnih. Video sam da je Tošić ostao sam i da se namešta na centaršut, krenuo sam da „popunim“ drugu stativu, a njegovo ubacivanje je bilo izvanredno, drago mi je da sam pogodio glavom, nisam na taj način postizao mnogo golova u karijeri. Adžiću su za gol bila potrebna samo četiri minuta na terenu, s obzirom na to da je na teren ušao u 67, a pogodio u 71. minutu. – naveo je.

Oktrio je da mu šef struke Čuke ništa specijalno nije rekao.

– Ništa specijalno mi šef nije kazao. Znam koji su zahtevi, ulazio sam u prethodnih četiri-pet mečeva sa klupe. Gledao sam samo da budem što bliže golu, eto posrećilo mi se da dam gol za trofej. Ipak, ovo je pre svega pobeda čitavog tima i nagrada za sve ono što smo radili čitave sezone. Posle povrede nisam bio starter, ali na svakom pojedincu je da se podredi ekipi i njenim ciljevima, tako je bilo i sa mnom. Na dobrom smo putu, preostalo nam je tri utakmice do kraja. – kazao je on.

Dotakao se i utakmice sa Voždovcem i govorio da  im pobeda donosi sigurnu jesen u Evropi.

Što se tiče Super lige, jedna pobeda nam donosi sigurnu jesen u Evropi. Sa dva trijumfa možda možemo da ugrozimo i TSC, ali su još uvek oni ti koji se pitaju, trenutno imaju prednost nad nama. I nas i njih očekuju dve zahtevne utakmice. Razmišljamo samo o prvoj narednoj i taj pristup smo imali tokom prolećnog dela šampionata. Bukvalno pred svaku od utakmica u nastavku sezone znali smo da moramo da pobedimo i odlično smo se do sada nosili sa pritiskom. – zaključio je Adžić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter