0
Košarka

FOTO: FIBA

LEGENDARNI ŠPANSKI KOŠARKAŠ PREDSEDNIK FIBA: Svi u Srbiji ga znaju po čuvenoj trojci Teodosića!

Objavljeno: 20.05.23 u 17:05

Dobro poznajemo Garbahosu.

Novi predsednik FIBA Evropa je Horhe Garbahosa, predsednik Košarkaške federacije Španije, koji je izabran danas na Izbornoj skupštini u Minhenu i u naredne četiri godine će voditi evropsku kuću košarke.

U prethodna dva četvorogodišnja mandata, FIBA Evropu je vodio Turgaj Demirel, a kandidat za preuzimanje čelne funkcije, pored Garbahose, bio je i predsednik Košarkaške federacije Francuske Žan Pjer Siuta.

FOTO: FIBA

Dešavanjima u Minhenu tokom vikenda prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić i menadžer za međunarodne odnose Magdalena Kokić.

Dan ranije, u Minhenu je održana redovna godišnja Skupština FIBA, na kojoj je odlučeno da timovi iz Rusije i Belorusije nemaju pravo da se registruju u klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024, a to su takmičenja FIBA Evropa kup, Evroliga za žene i Evrokup za žene. Bord je odobrio ranu ponudu Poljske federacije za FIBA U20 Evropsko prvenstvo 2024, koje će se održati u gradu Gdinja.

Podsećamo, Garbahosa je poznat srpskoj javnosti i po čuvenoj trojci Miloša Teodosića, za pobedu Srbije protiv Španije, koju je pogodio upravo preko novog predsednika FIBA Evropa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter