1
Evroliga

FOTO: Twitter/@RMBaloncesto

ZATO JE REAL NAJVEĆI NA SVETU: Madriđani čudesnim preokretom nad Barsom stigli do finala Evrolige!

Objavljeno: 19.05.23 u 21:53

Velika bitka je vođena u Kaunasu

Košarkaši Real Madrida drugi su učesnik finala fajnal-fora Evrolige!

Oni su u u drugom polufinalu savladali ekipu velikog rivala Barselonu sa 78:66 čime su obezbedili plasman u veliko finale.

Nešto bolje je meč otvorio Kraljevski klub koji je najviđe zahvaljujući Vilijams-Gosu i Tavaresu uspeo da povede serijom od 6:0.

To ipak nije poljuljao Katalonce koji su izvanrednom serijom trojki, koja je tek najavija kataklizmu njihovog rivala, uspeli da dođu do izjednačenja na kraju prve deonice.

Uvodni minuti druge četvrtine doneli su veliku borbu, ali šest trojki koje je do tada postigla Barselona napravile su razliku od pet poena.

Do kraja poluvremena Real je pokušavao da se vrati u meč, ali je razlika konstantno bila tih nekih pet-šest poena sa koliko se otišlo i na pauzu.

Opet u drugi deo igre ulazi dosta bolje Real Madrid, koji je prvo uspeo da istopi prednost Barselone, a onda i da im napravili elemntarne probleme.

Čvrsta odbrana i serija trojki Kraljevskog kluba omogućila im je da Barselonin napad u potpunosti zaustave i da režiraju preokret za prednost pred poslednjih deset minuta.

Za puna četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini viđen je samo jedan koš i to trojka Nikolasa Laprovitole koja je donela izjednačenje Barseloni.

Završnica meča je ipak na kraju pripala Real Madridu, koji je još jednom pokazao šampionski karakter i zasluženo se plasirao u finale.

Njihov rival u velikom finalu biće ekipa Olimpijakosa koja je nešto ranije ozbebedila učešće u finalu pobedom na Monakom.

0
2

1 Komentara

  1. A koliko je Mirotic postigao poena? Tri poena, samo tri poena! Sve zivo je ispromasivao, nula iz 12 pokusaja! Mislim da dugo vremena nece zaboraviti ovo traumaticno vece,zapravo-nikad. Real ih je rasturio na proste cinioce.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter