2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OTAC ĐURO JE ODLUČIO: Robert Prosinečki otkrio kako je stigao u Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 19.05.23 u 22:20

Do sada neispričana priča o dolasku Velikog žutog na Marakanu

Dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu je jedna od neverovatnijih priča u istoriji jugoslovenskog fudbala, kojoj su prethodile mnogi faktori.

Čuveni Veliki žuti je u intervjuu za televiziju „Una“ govorio o tim detaljima i kako je njegov otac odlučio o njegovoj budućnosti u Beogradu.

– Da, ima puno priča i o tome. A ovo je jedina prava istina. Ja sam to doživeo, a drugi neka pričaju. Došao sam na probu, pokojni otac me doveo. U tom periodu jako puno navijača je dolazilo na treninge, njih 500, 600. Tribine su uvek bile popunjene. Igrala se prijateljska utakmica, a u toku je bila Univerzijada. U Zagrebu su bili Dragan Stojković Piksi, Boro Cvetković, Refik Šabanadžović i ne znam ko još sve. Mi smo odigrali prijateljsku sa Radom, a ja sam dobio šansu i pokazao se kao dobar. Uz to, bio sam i slobodan igrač. Džajić je to video, kao i pokojni trener Velibor Vasović koji mi je kasnije dao puno samopouzdanja i sa 18 godina me gurnuo u prvi sastav. Oni su videli kako igram i odlučili su da potpišu ugovor sa mnom – rekao je Prosinečki za Unu.

Robi je na utakmicu sa Radom došao samo sa jednom manjom torbom, pa je morao da se vrati u rodni grad.

– Moj otac je tada rekao da idemo kući i da ću, kad se vratim u Beograd, potpisati za Zvezdu. Pošto je Džaja vidio da sam bio stvarno dobar, možda je pomislio da ću u tom trenutku iskoristiti pohvale iz Beograda i vratiti se u Dinamo. Zato je rekao da ne mogu otići dok ne potpišem. Onda je moj tata odgovorio da je njegova reč veća od Zvezde i Beograda i da će njegov sin sigurno doći. Tako sam otišao u Zagreb po stvari, vratio se potom u Beograd i ostao četiri godine.

Njegov trenerski boravak na Marakani je aktivirao emocije u Robijevom odnosu sa navijačima Crvene zvezde. Mnoge pristalice crveno-belih veruju da će se on jednog dana ponovo vratiti na kormilo stručnog štaba srpskog šampiona.

– Život priča priče. To je, jednostavno, tako. Nikad ne znaš šta će se desiti. Uverio sam se u to, za puno sam stvari prvo rekao ne, a onda se desi da. Eto, deci kažem da nešto ne mogu dobiti. Onda mi kćerke ispričaju lažnu priču i ja im dozvolim odlazak negde, iako sam prvo rekao da nema šanse. Tako je i u životu, tako je i poslu. U ovom trenutku ne razmišljam o Crvenoj zvezdi. Ali, opet kažem, nikad ne znaš šta se može desiti sutra.

Srpski šampion će vezati šest godina učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja, a na jesen ima i garantovanu grupnu fazu Lige šampiona.

Drago mi je da klub pravi dobre rezultate, da ima sigurno mesto u Ligi šampiona, što je velika stvar. Samo da tako nastavi. Moj period u Zvezdi pamtiću po fenomenalnim sećanjima, i kao trener, a pogotovo kao igrač, jer smo napravili istorijski rezultat. I dan danas se još priča o našoj generacji koja je osvojila Kup šampiona. Daj Bože da neko sa ovih prostora to ponovi. Ali, mnogo je teže sada jer najveći klubovi imaju neverovatnu finansijsku moć i uzimaju sve najbolje – rekao je Prosinečki.

11
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter