1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DELIJE U TRANSU: Zvezda gotovo sigurno u 3. šeširu, poznati potencijalni rivali u Ligi šampiona!

Objavljeno: 19.05.23 u 16:50

Poraz Rosonera u polufinalu elitnog takmičenja značajno pomogao crveno-belima!

Fudbaleri Crvene zvezde, u izuzetno ubedljivom maniru, odbranili su titulu šampiona Srbije. Crveno-beli su rutinski, već na startu plej-ofa, došli do novog prestižnog pehara i tako zahvaljujući sjajnom koeficijentu Srbije na UEFA listi izborili direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Klub iz Ljutice Bogdana na pragu je još jednog velikog uspeha. Potrebno je da se poklope vrlo realni ishodi u pojedinim nacionalnim prvenstvima i srpski šampion će žreb za dočekati iz trećeg šešira. Ne samo da će Zvezda imati veće šanse za uspeh u elitnom rangu, nego će zbog potencijalnom pomeranja za jedno mesto na listi inkasirati dodatnih 1.100.000 evra.

Osim u slučaju da se dogodi veliko iznenađenje i da Inter ispusti veliku prednost nad Milanom u Seriji A, te tako padne ispod četvrtog mesta u Italiji i uzgred osvoji Ligu šampiona, Zvezda bi mogla da izgubi trenutnu poziciju stečenu zahvaljujući pobedi Neroazura nad gradskim rivalom u polufinalnu .

Zvezdi je takođe potrebno da Njukasl sačuva +4 u odnosu na Liverpul u Premijer ligi Engleske i ostane trećeplasirani sastav na tabeli, kao i da Sparta matematički osigura šampionsku titulu u Češkoj, gde tri kola pre samog kraja imaju pet bodova prednosti u odnosu na glavnog konkurenta.

Postoji još nekoliko opcija koje bi značajno pomogle crveno-belima. Ekipa koju će od naredne sezone predvoditi Barak Bahar nada se iznenađenju u Ukrajini i eventualnom preokretu Dnjepra u šampionskoj trci sa Šahtjorom.

Crveno-beli će takođe navijati da u kvalifikacijama poraze dožive ekipe sa boljim koeficijentom poput Dinama iz Zagreba, Rendžersa, Brage ili PSV-a.

U ovom momentu poznati su i brojni potencijalni rivali srpskog tima u grupnoj fazi.

Prvi šešir: Mančester siti, Bajern, PSŽ, Barselona, Benfika, Napoli, Fejenord i osvajač Lige Evrope.

Drugi šešir: Real Madrid, Mančester junajted, Juventus, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto.

Treći šešir u kom bi bila Zvezda: Arsenal, Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Rendžers, Braga i Lacio i sa njima Zvezda ne bi mogla da bude u grupi.

Četvrti šešir: Kopenhagen, Jang Bojs, Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin i Lens.

Potrajalo je malo duže ove nedelje jer smo čekali rezultat italijanskog polufinala u #ECL koji nam je srećom išao na ruku. Opet smo iznad crte sa velikim šansama da tamo i ostanemo. Pratimo još samo lige Engleske, Nemačke, Austrije, Italije i Češke. #fkcz pic.twitter.com/pjlPd6OwLf

— Playtony (@Playtony_rsb) May 17, 2023

26
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter