1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA PRATI PREMIJER LIGU: Borba za Ligu šampiona odlučuje da li će crveno-beli biti u trećem ili četvrtom šeširu!

Objavljeno: 18.05.23 u 17:10

Čeka nas zanimljiva borba

Pobedom nad TSC-om na startu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije, Crvena zvezda je obezbedila šestu uzastopnu šampionsku titulu.

Pored toga srpski šampion će ove sezone po prvi put u istoriji direktno ići u grupnu fazu Lige šampiona, ali ono što se ne zna jeste iz kog šešira.

Zvezdin cilj je naravno treći šešir, ali o tome ona neće moći da odlučuje ništa pošto treba da se sačeka rasplet u preostalim prvenstvima na Starom kontinentu.

Sinoć je na tviter nalogu “Playtony“ objavljena najnovija projekcija izgleda šešira na žrebu i Crvena zvezda je u ovom trenutku u trećem šeširu, ako do kraja sezone ne bude promena u plasmanima ekipa u nacionalnim prvenstvima.

Ali, kao što možete da vidite u tabeli, Zvezda je poslednja u trećem šeširu, što znači da bi lako mogla da sklizne u četvrti.

To bi moglo da se dogodi ako, na primer, Njukasl u Premijer ligi padne sa trećeg mesta na kom se trenutno nalazi, padne ispod četvrte pozicije.

Njukasl večeras dočekuje Brajton i ukoliko trijumfuje, velike su šanse da će izdržati nalet petoplasiranog Liverpula i četvrtoplasiranog Mančester junajteda i da će zadržati mesto koje vodi u Ligu šampiona.

To bi odgovaralo Zvezdi, jer ona ima bolji koeficijent od Njukasla koji bi u slučaju plasmana u bio u četvrtom šeširu, a jasno je da bi ulazak Liverpula umesto Njukasla, Zvezdu poslao u četvrti šešir.

Pored toga Zvezdi bi odgovaralo da Lajpcig iz Nemačke ne uđe u Ligu šampiona, ali to je malo realno s obzirom da je Frajburg sa dva vezana poraza verovatno ispao iz te trke.

2
0

1 Komentara

  1. Ma, u redu je to što Zvezda prati Engleski fudbal, ali ovi u Zvezdi nekako olako shvataju da imaju ogroman potencijal u afričkim „kapitalcima“ Kangi, Kangvi i Bukariju! A, šta ako klubovi iz liga „petice“ prate ove gromade i na kraju sezone ih uzmu. Oni neće pitati za cenu, važno im je da ih zakuče. Ali, s druge strane i Zvezda će odlično finansijski proći. Ni jednog od ovih „kapitalaca“, doktor virtuelne ekonomije neće prodati ispod 20 miliona evrića (u društvenoj igri „Monopol“)!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter