0
ATP

(191116) -- LONDON, Nov. 16, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Stefanos Tsitsipas of Greece at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 15, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NADAL ŠOKIRAO ČITAV SVET I NAJAVIO KRAJ KARIJERE: Opširno obraćanje španskog tenisera i poruka za sve!

Objavljeno: 18.05.23 u 16:33

Limiti su dostignuti.

Nakon što je jedan od najboljih španskih tenisera Rafael Nadal potvrdio da neće moći da nastupi na Rolan Garosu, nakon niza turnira koje je propustio, usledilo je i detaljnije obraćanje. jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića, istakao je da naema nameru da igra narednih nekoliko meseci, kao i da mu je cilj bio oporavak za Rolan Garos.

– Ovde smo došli iz više razloga. Prvi je ta da povreda iz Australije nije zalečena na pravi način, imao sam cilj, glavni je bio igranje na Rolan Garosu. Nažalost, to je nemoguće. Ne mogu da igram u Parizu posle toliko godina i svega što taj turnir za mene znači. Nisam ovu odluku doneo ja, već moje telo. Želim da vam kažem da nemam nameru da igram ni narednih nekoliko meseci. Ovih par poslednjih godina bili su… Rezultati su bili dobri, ali stvari iz dana u dan nisu tako dobre. Stvarno je bilo teško, nisam imao kontinuitet u svakom smislu, posebno fizički, povreda za povredom. Na kraju se to prenelo i na tenis i ne mogu da osetim tu sreću na terenu zbog svega toga, iako sam imao lepe trenutke sa titulama i pobedama.

Potom je šokirao čitav svet rečima da naredne godine najverovatnije završava svoju karijeru i to pod uslovom da mu telo dozvoli povratak na teren.

– Moram da mislim na svoje telo, neću pričati o datumu povratka. Kada budem fizički spreman i mentalno, onda ću da počnem da razmišljam o povratku. Nadam se da će to biti krajem godine, da ću moći da igram na Dejvis kupu. Ako me selektor pozove. Želim da naredne godine igram i mislim da će to biti moja POSLEDNJA godina. Moj cilj sada je da stanem i da naredna godina bude POSLEDNJA u mojoj karijeri – rekao je Nadal i dodao:

– Posle nekoliko godina koje su u smislu rezultata bile veoma pozitivne, jer sam osvojio nekoliko grend slemova i nekoliko važnih turnira, prava situacija je takva da nisam mogao da uživam u svom dnevnom radu. Posle pandemije, moje telo nije moglo da izdrži treninge, sve što je bilo potrebno da uradim i zato nisam mogao da uživam treninge i takmičenja, jer sam imao previše problema, prečesto sam morao da stajem zbog zdravstvenih razloga. Bilo je mnogo problema sa bolom. Uz sve to, moram da prestanem.

Na samom kraju, Španac je zaključio da mu je cilj da se spremi za tu narednu godinu, koja će mu najverovatnije biti psolednja na Turu.

– Moja odluka je da prestanem. Ne znam kada ću moći da se vratim treninzima, ali staću na nekoliko meseci – možda na mesec, dva, tri, četiri… Samo pratim svoje lične osećaje i ono u šta zaista verujem da je prava stvar da uradim za moje telo i za moju sreću. Neću da se stavim u poziciju da kažem jedno, a da radim drugo. Moj cilj i ambicija su da stanem, da pružim sebi šansu da se povučem da bih uživao sledeće godine, koja će verovatno biti moja poslednja na Turu. To mi je plan, mada ne mogu sa 100 odsto sigurnosti da kažem da će tako da budem. Hoću da uživam i da se sledeće godine oprostim od svih turnira koji su mi bili važni. Da budem konkurentan i da uživam, a to sada nije moguće.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter