0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ManCity

REAL RAZBIJEN NA ETIHADU: Dominacija Mančester sitija za finale Lige šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.23 u 22:52

Fudbaleri Mančester sitija su drugi učesnik finala Lige šampiona!

Engleski klub je na svom terenu pobedio Real Madrid sa 3:0, a s obzirom da je prvi meč u španskoj prestonici završen bez pobednika 1:1 to je bilo dovoljno za plasman u finale.

Od prve sekunde meča bilo je jasno da četa Pepa Gvardiole ide na pobedu i to je pokazala pravom dominacijom u svakom segmentu igre.

Prva ozbiljna prilika za Siti odigrala se u 13. minut kada je Erling Haland sa pet metara pucao glavom, ali je Kurtoa dobro reagovao, a potom je Alaba izbacio loptu sa gol linije.

U 15. minutu videli smo jedan frapantan podatak, a to je da je Siti napravio 127 uspešnih dodavanja naspram Realovih 13 što govori o dominaciji Građana.

Ključni momenat poluvremena odigrao se u 23. minut kada je konačno pukla odbrana Reala, a strelac prvog gola bio je Bernardo Silva.

Veliku šansu da postigne pogodak imao je Toni Kros u 35. minutu, ali je njegov izrazito snažan udarac završio na prečki.

Dva minnuta kasnije totalni kolaps Reala, pošto Bernardo Silva u 37. minutu po drugi put na ovom susretu trese mrežu i dovodi svoju ekipu na korak od finala.

U drugom poluvremenu lepu priliku za pogodak je imao David Alaba iz slobodnog udaraca u 51. minutu, ali je njegov odlični udarac zaustavio Ederson.

Tačku na pitanje pobednika ironično postavio je igrač Reala, Eder Militao. Štoper Madriđana je zakačio loptu nakon jednog centaršuta, a ona je potom završila iza leđa Kurtoe i na taj način zapečatila sudbinu aktuelnog šampiona Evrope.

Tačku na pobedu Mančester sitija u nadoknadi postavio je Hulijan Alvarez golom posle svega par desetina sekundi od ulaska na teren.

Finale Lige šampiona biće odigrano 10. juna u Istanbulu, a njegovi učesnici biće Inter iz Milana i Mančester siti.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter