0
Evropske lige

FOTO: Twitter/JuventusFC

KRAJ JEDNE ERE: Odlazi poslednji iz čuvenog bedema Juventusa!

Objavljeno: 17.05.23 u 15:15

Završava se jedna lepa priča.

Kada je 2011. godine Antonio Konte stigao u Juventus, stvorio je tim koji će narednih devet sezona dominirati italijanskim fudbalom. Takođe, stvorio je jednu fantastičnu ekipu i generaciju koja će biti zlatnim slovima upisana u anale fudbala. Jedino je izostala Liga šampiona.

Konte je tada stvorio jednu od najboljih odbrana u svetu fudbala. Na golu neprikosnoveni Bufon, a zadnja linija čuveni trio BonućiKeliniBarzalji, neprobojni zid, ali i da neko probije, tu je nesavladivi ’Điđi’.

Oglasio se i sam Bonući rekao da je nošenje dresa Juventusa bila čast.

-Nošenje ovog dresa bilo je kao da 12 godina živim svoj san. Sve što sam radio, radio sam za ovaj dres, koji je moja druga koža. U meni je i dalje dečak koji je toliko srećan što izlazi na teren u ovom dresu, pošto je to bio njegov san – san koji se ostvario. – započeo je.

Dodao je da je ponosan što je uz najveće.

-Kada sledeće godine budem prestao da igram, to će biti kraj defanzivne ere, načina odbrane italijanskog stila. Ponosan sam što sam uz najveće. Nadam se da će mnogi defanzivci nas smatrati idolima, kao što smo mi uz (Franka) Barezija, (Alesandra) Nestu, (Paola) Maldinija i (Fabija) Kanavara. To bi značilo da smo mnogo ostvarili i da smo mnogo dali fudbalu. – istakao je Bonući.

On je za ‘staru damu‘ odigrao 500 utakmica i bio precizan 37 puta  i osvojio 19 trofeja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter