0
AdmiralBet ABA Liga

Milija Vojinovic sportski direktor Aba lige during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DIREKTOR ABA LIGE ODGOVORIO GRBOVIĆU: „Sastavljanje rasporeda je delikatna stvar, pogotovo sa Partizanom“!

Objavljeno: 17.05.23 u 18:59

Milija Vojinović odgovorio na optužbe direktora Štark Arene

Direktor beogradske Arene, Goran Grbović, oštro je kritikovao čelnike regionalne ABA lige, rekavši da mu nisu dostavili raspored mečeva. On je dodao i da je ABA liga najsmešnije takmičenje i to ne samo u košarci.

Sada je stigao i odgovor sa vrha regionalne lige, tačnije od Milije Vojinovića, direktora takmičenja. On je rekao da je pravljenje rasporeda dosta delikatna stvar, pogotovo zbog obaveza koje je Partizan imao u Evroligi.

– Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa, – istakao je Vojinović.

 

KK Partizan Goran Grbovic 5 Jun 2020. 5.6.2020. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Dodaje da finale ABA lige neće početi pre prve nedelje juna.

– Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna, – izjavio je Vojinović.

Što se tiče samih termina i mesta odigravanja utakmica, Vojinović ističe da liga ne ulazi u odnose između klubova i dvorana.

– Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama – zaključio je direktor ABA lige.

VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter