2
Domaći fudbal

Fudbal Season 2019-2020-General overview of FK Crvena Zvezda football stadium Rajko Mitic-An aerial view-Ilustracija Illustration Beograd, 23.03.2020. foto: Marko Djokovic/Starsportphoto©

ZVEZDA ULAŽE U MARAKANU PRED LIGU ŠAMPIONA: Hibridna trava vredna 400 hiljada evra na najvećem srpskom stadionu!

Objavljeno: 16.05.23 u 15:50

Spremaju se ozbiljni radovi.

Od septembra, Srbija će imati zasigurno jednog predstavnika u Ligi šampiona, jer se Crvena zvezda kao prvak naše zemlje, direktno plasirala u najkvalitetnije klupsko takmičenje na svetu. Povodom toga, na stadionu „Rajko Mitić“ spremaju se ozbiljni radovi, jer će se prema saznanjima Telegrafa, menjati travnata podloga.

Radovi će početi odmah po okončanju poslednjeg kola Superlige Srbije. Aktuelna trava, na Marakani je već 3 godine, a u poslednje vreme su se pojavile „tačkice“ na zelenom tepihu, pa je odlučeno da se sve to presvuče u najmodernijom travom.

Biće posavljena takozvana hibridna trava, koja košta čak 400 hiljada evra, pa će „Rajko Mitić“ postati prvi stadion u Srbiji sa ovakvim uslovima najmodernije tehnologije. Podsećamo, stadion TSC-a takođe ima hibridnu travu, ali nešto starije generacije.

Tereni sa hibridnom travom traju znatno duže, pa je samim tim, cena i veća. Crveno-beli bi trebali da budu mirni nekoliko godina i da ne menjaju podlogu nakon ovog poteza.

Pored svega toga, hibridna trava se lakše održava, što je još jedan bitan faktor.

5
1

2 Komentara

  1. Pa sto ne kazete da FSS daje pare za tu travu i UEFA,a da jenTerza lopov sve pokrao iz Zvezde sto je mogao,kao OFK ce moja Zvezda zavrsiti posle njega.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter