0
Košarka

FOTO: Twitter/@Metropolitans92

VEČERAS JE NBA DRAFT: Kome ide Viktor Vembanjama?

Objavljeno: 16.05.23 u 19:15

Jedan od najvećih prosepkta ikada večeras ulazi u najjaču ligu sveta

Noćas će se održati čuveni NBA draft, na kojem će timovi imati priliku da izaberu mlade, talentovane igrače. Neki će tražiti svežu krv oko koje će graditi franšizu, dok će drugi birati zrele, proverene igrače, koji će odmah imati određenu ulogu u boljim timovima.

Najveća zvezda ovogodišnje NBA lutrije jeste Francuz, Viktor Vembanjama. Ovaj 19-godišnjak je ove sezone nastupao u francuskoj ligi za ekipu Bulonj Metropolitana, gde je prosečno beležio 22 poena, 11 skokova i 3 blokade uz 47% šuta iz igre. Iako je poznat po tome što na svoju visinu od 218 cm kreira i šutira trojke, ove sezone je na skromnih 28% na 5 šuteva po meču iza linije 6,75.

 

 

Najbolje šanse da ugrabe jednog od najvećih prospekta ikad imaju: Detroit, Hjuston i San Antonio sa po 14% verovatnoće. Sledi Šarlot sa 12,5% i potom Portland sa 10%.

Potom slede:  Orlando sa 9%, Indijana sa 6,8%, Vašington sa 6,7%, Juta sa 4,5%, a Dalasu se pripisuje 3%, Čikago (1,8%), Oklahoma (1,7%), Toronto (1%) ili Nju Orleans (0,5%).

Kao potencijalni drugi i treći pik na ovogodišnjem draftu, spominju se Skut Henderson i Brendon Miler.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter