2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SENZACIJA SEZONE U PIONIRU: Studentski centar srušio Partizan, Crnogorci imaju meč loptu u Podgorici! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.23 u 21:01

Veliko iznenađenje u srpskoj prestonici!

Košarkaši Partizana ugostili su ekipu Studentskog centra u okviru prve utakmice četvrtfinalne serije plej-ofa Admiral bet ABA lige. Susret srpskog i crnogorskog tima kasnio je  u odnosu na ostatak sastava koji učestvuju u završnici regionalnog takmičenja, zbog obaveza crno-belih u TOP 8 fazi Evrolige.

Zbog zauzetosti ‘Štark Arene’, gde Partizan inače igra domaće mečeve, utakmica se odigrala u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Gosti su režirali senzaciju sezone u Beogradu i slavili sa 83:84. Ekipa Andreja Žakelja ima priliku da eventualnim trijumfom u Podgorici eliminiše prvoplasirani tim iz regularnog dela takmičenja.

Izuzetan početak meča su imali gosti iz Crne Gore, o čemu najbolje svedoči njihova serija poena od 6:0, što je prilično šokiralo sve u Pioniru.

Post crno-belih trojkom je prekinuo Jam Madar, ali tek četiri minuta od kraja prve četvrtine uspevaju da stignu prve prednosti opet poenima Izrelca. Šokantno je što se ova deonica uprkos buđenju Partizana završila u korist Crnogoraca koji nisu došli da se predaju bez borbe.

Opet na sjajan način i drugu deonicu započinje Studentski centar pre svega preko Ivišića posle čijih poena prednost postaje dvocifrena za goste. Uspeo je Partizan koliko toliko da do polovine ovog perioda igre umanji prednost Crnogoraca, a najzaslužniji za to bio je Kevin Panter.

Na kraju su uspeli crno-beli da se potpuno vrate u meč i povedu što je sigurno rasteretilo briga mnogobrojne navijače na tribinama.

Kvalitetno su gosti otvorili treću deonicu. Ekipa iz Podgorice je ponovo stekla skromnih +6 na veliko iznenađenje svih prisutnih u Pioniru. Partizan je na momente uspevao da poravna rezultat, ali SC Derbi bi odmah imao adektvan odgovor na drugoj strani terena.

Treći kvartal igre završen je rezultatom 67:68 u korist Podgoričana, uz napomenu da su propustili nekoliko zicera da uvećaju prednost.

Delovalo je da će tim Željka Obradovića kazniti sve greške neiskunih rivala već početkom odlučujećeg perioda. Najpre je Eksum pogodio trojku, a potom je usledila majstorija Australijanca za +4. Na odlične poteze iskusnog plejmejkera, sa pet vezanih poena nadovezao se Uroš Trifunović.

Stekao je Partizan velikih +7, ali nisu se predali gosti. Megi je pogodio za tri iz ogromne udaljenosti pod faulom, da bi kasnije Hadžibegović iz nemoguće situacije smanjio na -2.

Potez mladog Ivišića, zakucavanje u samom finišu pod faulom, rešilo je pitanje pobednika. Ivišić je realizovao slobodno bacanje, a njegov tim nije uspeo da sačuva loptu do kraja meča. Drženjak je istu izgubio na krajnje neshvatljiv način i omogućio je crno-belima napad za trijumf.

FOTO: STARSPORT

Loptu je kao po običaju uzeo Kevin Panter, ali ovog puta nije uspeo da pogodi za tri. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

9
2

2 Komentara

  1. je jos jednom dokazao koliko je glup. Šutira za tri, umesto da ide dvojku ili faul !!?? Trifunovic je bezvredan i verovatno najgluplji posle Pantera. Žestoka konkurencija…da ne zaboravimo Nanelija koji je svašta promašio u zadnje 4 utakmice

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter