0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LESOR U IDEALNOJ PETORCI EVROLIGE: „Centar Partizana je bio sila tokom cele sezone“!

Objavljeno: 15.05.23 u 13:20

Veliko priznanje za centra „crno-belih“

Centar Partizana, Matijas Lesor, našao se u idealnoj petorci Evrolige. Francuz je bio jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh srpske ekipe i plasman u Top 8 fazu najeltinijeg evropskog takmičenja.

On je u proseku beležio 12 poena, 7 skokova (najviše u Evroligi), 1 ukradenu loptu i 1 blokadu. Za dva je šutirao 67,6% što je nabolji učinak u celom takmičenju.

 

 

Partizanov centar je bio sila tokom cele sezone i bio je vodeći u ligi po skokovima (7,1 skok u proskeu) dok je bio drugi u proseku indeksa korisnost (19,1). Matijas Lesor je izjednačen na prvom mestu Evrolige sa osam dabl-dabl partija i postao je jedan od samo 10 igrača u poslednjoj deceniji koji su prosečno beležili više od 3 ofanzivna skoka po utakmici. Kao model doslednosti, Lesor je imao dvocifreni indeks korisnosti (PIR) u svim osim u tri utakmice ove sezone. Njegov procenat šuta za dva poena od 67,6% bio je najveći od svih igrača sa isto toliko postignutih koševa (4,3 po utakmici). Mnogi od tih bili su ali-up i koševi iz odbojke (ofanzivni skok i poeni na obruču), koji su oduševili njegove navijače u Beogradu i sa kojima bi se popeo na tribine Štark Arene da peva i igra sa njima posle pobeda na domaćem terenu – stoji na sajtu Evrolige.

Pored njega, mesto u najboljih 5 su našli: Lorenco Braun, Saša Vezenkov, Džanan Musa i Edi Tavares.

VESTI O PARTIZANU:

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter