0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT/ Sava Jojić

KEC U NIŠU: Radnički beži od opasne zone! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.23 u 20:12

Borba za opstanak do samog kraja.

Niški Radnički je četvrti put ove sezone dočekao Javor Matis danas od 18 časova na gradskom stadionu ’Čair’ u petom kolu plej-aut Mozzart Bet Superlige Srbije. Trijumf Nišlijama donosi mirniju završnicu sezone, a meč je završen rezultatom 3:2.

FOTO: HOTSPORT/ Sava Jojić

 

Prvo poluvreme:

Javor je imao dve odlične prilika na startu susreta, kada je Milošević sa leve strane uputio centaršut u kazneni prostor, a Kembel šutirao glavom, ali je mladi Stevanović imao sjajnu intervenciju. Nakon te prilike lopta je došla Ratkovića koji je oprobao svoj šut sa distance, ali je njegov šut završio pored gola.

Prvu šansu fudbaleri Radničkog su imali u 9. minutu kada je Marjanović uzeo loptu i šutirao sa 20 metara, ali pravo u Manojlovića. Sjajan prodor Belakovića po levoj strani  koji je ušao u kazneni prostor i pustio pas do Skrbića na peterac i kada su već svi mislili da je gol, Ilić se isprečio i blokirao udarac., ali se na kraju ispostavilo da je to učinio rokom i glavni arbitar je pokazao na belu tačku.

Domaći su iskoristili jedanesterac, a precizan je bio Aleksandar Pejović u 17. minutu. Ekipa Javora je dala gas nakon primljenog gola, bila konkretnija i agresivnija i to im isplatilo u 24. minutu kada je Ratković pustio pas u prostor za Kembela, a on imao sjajan solo prodor, ušao u kaznen prostor i šutirao u suprotan ugao Stevanovića.

Ali, četiri minuta kasnije, Radnički uzvraća na fantastičan način. Pejović je poslao dugu loptu do Belakovića na ivici šesnaesterca, a on se snašao, oslobodio se svog čuvara i na prelep način lobovao Manojlovića i doveo svoj tim u novo vođstvo.

U nastavku dinamičan tempo obe ekipe, samo što su fudbaleri Javora bili agresivniji i pravili dosta faulova. Radnički je pokušao u 42. minutu da povisi prednost, kada je Stojanović uzeo loptu na svojoj polovini i dodao do Belakovića koji je imao prodor po levoj strani i uposlio Cvetkovića, a on loše zahvatio loptu i nije krunisao sjajnu akciju.

Nišlije su na odmor otišle sa golom prednosti (2:1).

Drugo poluvreme:

Domaći su nastavili tamo gde su stali u prvom delu i u 47. minutu nakon kornera Pejovića na drugu stativu dolazi lopta do Skrbića koji je šutirao u Manojlovića. Nakon gužve u kaznenom prostoru Radničkog, Etongu je srušio Kempela i napravio penal. Javor je u 53. minutu došao do izjedačenja, a sa linije penala precizan je bio Luka Gojković.

Imao je Sava Petrov prilika da dovede Radnički do novog vođstva u 60. minutu, kada je Belaković uputio centaršut sa leve strane, a Petrov sa pet metara glavom šutirao pored stative.

Stopostotna šansa za Radnički u 67. minutu, kada je Pejović poslao dugu loptu na levi bok do Belakovića, a on imao solo prodor, ušao kazneni prostor, šutirao tik iznad prečke. Dolaze domaći do nove prednosti U 72. minutu nakon gužve u kaznenom prostoru Javora, lopta nekako dolazi do Šrkbića koji glavom sa pet metara prebacuje golmana i smešta loptu u gol.

Marjanović je imao šansu da poveća prednost iz slobodnog udarca, ali je njegov šut završio pored leve stative. U nastavku dinamična igra oba tima, sa puno prilika, ali su odbrane bile na visini zadatka. Do kraja susreta nije se menjao rezultati, a Radnički je priveo utakmicu rutinski kraju.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter