0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

GARNET HVALI SRBINA: „Jokić čoveče…. jednostavno je predobar“! (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.23 u 14:50

Legenda NBA lige imao je samo reči hvale za srpskog centra

Nekadašnji igrač Minesote i Bostona, Kevin Garnet, govorio je, zajedno sa Met Barnsom, u svom podkastu o duelu Denvera i Finiksa. Njih dvojica su konkretno analazirali duel centara, Nikole Jokića i Diandre Ejtona.

Isprva to nisam ni video, kada sam gledao utakmicu uglavnom sam gledao šta radi klupa i kako reaguje na one koji su na terenu. Oni svojim reakcijama mogu da utiču na mnogo toga, a Ejton nije bio toliko uključen. Plej-of je drugačiji nivo, nekada atmosfera bude takva zahvaljujući navijačima, ali mnogo toga zavisi od nas i svi moraju da budu fokusirani na istu stvar. Jokić… Čoveče… Nije radio ništa drugačije, igrao je isto pet utakmica i jednostavno je Džoker previše dobar. Postoje ljudi koje ne možeš da čuvaš na isti način recimo Dankana i Zeka Rendolfa, prilagodiće se. Jokić i Džimi Batler su takvi, oni će se adaptirati na sve pa ćete morati da budete super-agresivni, da udvajate, pa da to promeniti jer neće oni to inicirati. Jokić uzima ono što mu odbrana daje, a on je prokleti centar. Da vam kažem nešto, ako imate sedam driblinga na niskom postu i treba da date koš. On ima po sedam, osam, devet driblinga… Ma daj čoveče, to se vidi na basketu, a ne na NBA utakmici. Ni bekovi ne pomažu, ništa se ne dešava. Gospodine Ejtone, morate da probate nešto novo, a ne da radite iste stvari iznova – rekao je Kevin Garnet.

 

 

Barns je prokomentarisao Ejtona, istakavši da ne vidi razlog zbog čega je centar Finiksa bio toliko pasivan.

Ejton je veoma talentovan, ima odličan napadački arsenal i može da igra sa niskog posta, da napada licem, da šutira sa polu distance, može da blokira i može da uradi mnogo toga. Jokić mu je ušao u glavu i zbog toga se sve to dešavalo. Pogledajmo samo kada je bio ruki i drame oko ugovora, igrao je sa Krisom Polom i videli smo da se bunio oko Džoka Lendejla i njegove minutaže jer si i sam rekao da je bitno kako igrači reaguju kada su na klupi. Jer ako nešto uradim, a od tebe ne dobijem slično to je upozorenje. Nije sigurno uvek tako, ali ne postoji razlog zašto Ejton ne može da ima 20 poena i 12 skokova prosek, da bude agresivniji i sve. On je samom sebi dao nadimak „DominEjton“. Fokusiran si na pogrešne stvari. On je opasan igrač, prvi pik.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Finiks je definitivno morao drugačije da se prilagodi.

Durent i Buker su zaslužili pomoć, ali Buker ne čeka nikoga on odmah napada i kada su ti dva najbolja igrača agresivna moraš i ti. Džoker ti dođe i pogodi horog posle devet driblinga, pa tri poteza i još neki potez i ode na odmor 10, 15 sekundi i niko ga ne napada. Buker nešto radi, Durent nešto radi, Finiks je morao da uradi nešto drugačije – zaključio je KG.

10
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter