0
Evrokupovi

FOTO: moriero_official Francesco ‘Kekko’ Moriero/ Instagram screenshot

FRANČESKO MORIERO ZA HOTSPORT: ‘Voleo bih da vidim Milinkovića-Savića na golu Intera! U Italiji je primetan manjak mladih igrača, to ne pomaže Manćiniju!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.23 u 10:00

‘Između Intera, njegovih navijača i mene postoji posebna veza! Neroazuri su zaslužili pobedu u polufinalu Lige šampiona!’

Iskreni zaljubljenici u fudbal čak i danas, posle više od dve decenije kako je zvanično penzionisan, ustaju kada se spominje njegovo ime. Strastveno, ni za nijansu manje nego za vreme igračkih dana, govori se o čarobnim, neodoljivim driblinzima i trikovima, koji su u publici na stadionima širom Starog kontinenta neretko budili osećaj divljenja.

Već u ranom detinjstvu pokazao je zavidnu fudbalsku pismenost, a posle prvih koraka načinjenih u rodnom Lećeu bilo je jasno da Italija dobija novog asa reprezentativnog kalibra. Dubok trag ostavio je u dresu svakog tima čije je boje branio, a put ga je posle matičnog kluba vodio od Kaljarija, preko Rome i Intera, do Napolija.

FOTO: moriero_official Francesco ‘Kekko’ Moriero/ Instagram

 

Neizostavan član tima na Mundijalu 1998. godine, posebnu konekciju sa navijačima i samim klubom, stekao je je za tri godine provedene na stadionu ‘Đuzepe Meaca’. Ljubav između Intera i legendarnog Italijana ne prestaje, a trofej šampiona Kupa UEFA zahvaljujući njemu, saigračima i ‘dirigentu sa klupe’ Luiđiju Simoniju,  krasi police muzeja u Milanu .U momentu kada milanski gigant piše nove stranice istorije, teško je pronaći adekvatnijeg sagovornika od slavnog Keka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Francesco ‘Kekko’ Moriero (@moriero_official)

Frančesko Moriero, danas selektor reprezentacije Maldiva, ekskluzivno je govorio za HotSport o fenomelanim rezultatima Neroazura u Ligi šampiona i pobede od 0:2 nad gradskim rivalom – Milanom u prvom polufinalnom susretu.

FM: Utakmice pratim i doživljavam značajno mirnije, sa manje impulsa, od kada sam postao trener. Daleko veću pažnju obraćam na tehničke detalje i analiziram dešavanja na terenu. Između Intera kao kluba i njegovih navijača i mene, postoji jedna zaista posebna veza. Zaslužili su pobedu u polufinalu, čak i ako znamo da ih tek očekuje revanš utakmica. Drugom meču se mora pristupiti sa maksimalnom pažnjom. Potrebno je da početni stav prema utakmici ne bude pogrešen. Inter sada ima veoma jak i kvalitetan tim, što nažalost nije oduvek bio slučaj – poručio je Moriero, koji je svoju igračku karijeru završio u 32. godini, zbog čitavog niza povreda zarađenog u dresu Napolija.

Frančesko nije želeo da povuče paralelu između današnjeg tima Intera i generacije predvođene Žozeom Murinjom koja je 2010. godine osvojila popularnu tripletu. 

FM: Nikada nisam voleo da pravim poređenja sa fudbalskim godinama, tačnije sezone. Razlog je jasan, svaka fudbalska era ima svoju sopstevenu istoriju, različite protivnike i različite igrače.

Popularni Keko do tančina prati dešavanja u italijanskom fudbalu, a nisu mu promakla ni zapažena izdanja srpskih reprezentativaca u Seriji A, dok jednog ubrzo želi da vidi u redovima voljenog kluba. Italijan je upoznat sa srpskim klubovima i smatra da će biti zanimljivo videti koliko će Crvena zvezda daleko dogurati u Ligi šampiona. 

FM: Poznajem mnogo srpskih fudbalera koji nastupaju u Italiji. Naravno, voleo bih da Vanju Milinkovića-Savića, golmana Torina, već naredne sezone vidim u dresu Intera. Što se srpskih klubova tiče, igranje u Ligi šampiona nikada nije bilo lako, jer tamo nastupaju najvažniji i najkvalitetniji timovi. Videćemo da li će Crvena zvezda biti u stanju da uspešno nastavi takmičenje naredne sezone.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Francesco ‘Kekko’ Moriero (@moriero_official)

Poraz nacionalnog tima Italije u baražu kvalifikacija za plasman na Mundijal u Kataru jedno je od najvećih čuda u novijoj istoriji sporta. Italijani su drugi put uzastopno ostali bez učešća na Svetskom prvenstvu, a Moriero uzrok problema vidi u svetskom trendu manjka kvalitetnih mladih igrača. 

FM: Italija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvu zbog nesrećenih epizoda tokom pojedinih utakmica. Definitivno, nešto tako sigurno niko nije mogao da očekuje. Istina je da u Italiji vlada manjak mladih fudbalera. Činjenica je da se skoro svi klubovi oslanjaju na usluge igrača iz inostranstva. Siguran sam da to ne pomaže selektoru Manćiniju u obavljanju svog posla – zaključio je legendarni Frančesko Moriero u razgovoru za HotSport.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Francesco ‘Kekko’ Moriero (@moriero_official)

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter