0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

DUNAV OSIGURANJE SPORTSKE IGRE MLADIH U SURDULICI: ’Pružam ruku, ne podmećem nogu!’

Objavljeno: 15.05.23 u 08:24

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se u utorak 16. maja u Surdulici. Dečaci i devojčice, tradicionalno su učesnici ove manifestacije koja se već deset godina održava u Srbiji. Prošle godine, ekipa fudbalera „Kolumbija“, učestvovala je i na Međunarodnoj završnici u Splitu.

„Pružam ruku, ne podmećem nogu“ je poruka koju šalju ove godine učesnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Cilj kampanje je ukazati na sve oblike vršnjačkog nasilja. Kampanju su podržali i Zajednica Super lige i Prve lige Srbije, tako da će u ponedeljak 15. maja na prvenstvenoj utakmici „Radnik“ Surdulica – „Mladost GAT“ Novi Sad, fudbaleri na teren izaći u majicama sa porukom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ i ukazati da su sportski tereni najvažnije mesto gde treba promovisati fair-play.

Svečano otvaranje Igara u Surdulici planirano je za utorak u 10 časova, a potom najmlađi kreću sa takmičenjima u 3×3, atletici, Coca-Cola kup, mali fudbal za dečake 2012. godište i mlađi i Lino između dve vatre. Pobednici turnira izboriće plasman na Regionalno finale koje se u junu održava u Lebanu. Najbolji Simovci iz Srbije družiće se na Državnom finalu u Banji Ždrelo od 10. jula. Tradicionalno, Međunarodna završnica održava se u Splitu, gde sa okupljaju najbolji iz sVe tri zemlje učesnice Igara – Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter