0
ATP

FOTO: twitter/@atptour

ČUDO U RIMU: Kvalifikant šokirao Alkarasa!

Objavljeno: 15.05.23 u 15:20

Iznenađenje godine

Mađarski teniser, Fabijan Marozan, napravio je ogroman podvig na mastersu u Rimu. On je pobedio Karlosa Alkarasa sa 2:0, po setovima 6:3/7:6 nakon jednom sata i 40 minuta igre.

135. teniser sveta je odigrao gotovo perfektan meč u kojem je imao čak 30 vinera i samo 7 neiznuđenih grešaka, pri tom nadigravši Alkarasa u svakom segmentu igre.

U prvom setu je viđen samo jedan brejk i to u 4. gemu kada je Mađar oduzeo servis Špancu i rutinski priveo set kraju, 6:3. U drugom setu je viđena velika borba. Ponovo je Marozan prvi stigao do brejka ali je Alkaras uspeo da povrati servis i uvede set u taj-brejk.

 

 

Imao je Karlos 4:1 i svi su očekivali potpuni pad kod kvalifikanta. Ipak, desilo se potpuno suprotno, Marozan je vezao 6 poena i stigao do najveće pobede u svojoj mladoj karijeri.

Marozan nije imao nijednu pobedu na ATP turu do ovog turnira a do glavnog žreba je stigao kroz kvalifikacije. Njegov naredni rival biće Hrvat, Borna Ćorić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter