5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

CRVENA ZVEZDA OPLELA PO SUDIJI: „Da li zaista misli da je veći od lige, igrača ili klubova“

Objavljeno: 15.05.23 u 12:20

Novo saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana

KK Crvena zvezda Meridianbet oglasila se novim saopštenjem, dan nakon ubedljive pobede u prvoj utakmici polufinala ABA lige protiv Budućnosti, 93:55.

Saopštenje Vam prenosimo u celosti:

– KK Crvena zvezda Meridianbet samo dan nakon pobede u prvoj polufinalnoj utakmici protiv ekipe Budućnosti koja je bila i najbolja promocija ABA lige, zbog ambijenta, pune hale, dobre košarke i odsustva najmanjeg incidenta, prinuđen je da se obrati javnosti nakon izveštaja delegata sa te utakmice.

Kao klub, po prijemu zvaničnog delegatskog izveštaja (u kome nije bilo većih primedbi) , prinuđeni smo da izrazimo ogromno nezadovoljstvo opaskom sudije Saše Pukla, koji je pod stavkom „ostalo“ uneo u zapisnik sa utakmice i sarkastičnu primedbu kojom se „zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju par dana pre utakmice, što je očito „normalna dobrodošlica“ u ovoj ligi“???

VESTI O ZVEZDI:

KK Crvena zvezda Meridianbet koji je jedan od suvlasnika lige, javno postavlja pitanje – u čije je ime ovo pisao ovaj sudija, da li se seća šta je radio u prošlosti, da li zaista misli da je veći i važniji od: lige, igrača, punih tribina i na kraju klubova koji su vlasnici lige?

Zvanično saopštenje KK Crvena zvezda od četvrtka vidimo nakon ove „opaske“ samo kao pogodak u metu kluba koji se bori za jasne odnose u ABA ligi, jer su nam interesi vrlo čisti – da se pobednici odlučuju isključivo i samo na parketu, a liga (koja je u vlasništvu klubova) ima imidž poštene lige u kojoj je sudija „samo“ jedan od aktera celokupne predstave (utakmica, igrači, dve ekipe, treneri, navijači u hali i ispred TV ekrana) a ne glavna „zvezda“ programa zbog kojih se i igra utakmica!

Crvena zvezda će zato, dopadalo se to nekome ili ne (pa čak i jednom sudiji) da se oglašava svaki put kada smatra da je to potrebno, i kada se kao klub ne slaže sa nekim odlukama koje nisu u interesu ABA lige – koja je u vlasništvu klubova.

Zato pozivamo čelnike lige da sankcionišu ovakvo ponašanje, jer uz svo uvažavanje i težine posla koje obavljaju sudije, pojedinci sa ovakvim opaskama nemaju pravo da se postavljaju iznad klubova i celokupne lige.

35
27

5 Komentara

  1. A ja mislio, da se bune kako je u više navrata oštećen KK Budućnost. Jedna od spornih situacija, sviraju faul u korist Budućnosti, i onda navodno istakao napad, da li se Aba liga plaši AV zvezde, Čokijevih učestalih saopštenja ?

    2
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter