0
ATP

FOTO: twitter/@atptour

ĐOKOVIĆ UZ OSCILACIJE DO OSMINE FINALA RIMA: Dimitrov propisno namučio 1. tenisera sveta!

Objavljeno: 14.05.23 u 17:50

Dimitrov ni posle pune decenije ne zna za pobedu protiv srpskog tenisera

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala mastersa u Rimu. On je bio bolji od svog dobrog prijatelja, Grigora Dimitrova, sa 2:1, po setovima 6:3/4:6/6:1 nakon skoro dva i po sata igre.

Nije počelo sjajno za srpskog igrača, pošto je izgubio servis u uvodnom gemu. Ipak, kao što je to nebrojano puta radio, ostao je miran, nije paničio i već u sledećem gemu vratio brejk. Dimitrov je klonuo i to je Novak iskoristio i oduzeo Bugarinu još jednom servis i priveo set kraju, 6:3.

U drugom setu, Đoković je imao brejk prednosti i vođstvo 4:2 ali se opustio i dozvolio Grigoru da se, ne samo vrati, već i totalno preokrene set u svoju korist. Vezao je 33. teniser sveta 4 gema i uveo meč u treći, odlučujući set, 4:6.

 

 

Tu je presudila glava šampiona kakav je Đoković. Dimitrov je u svakoj razmeni brzao i grešio, što je Srbin maksimalno iskoristio i rutinski došao do pobede, 6:1.

Njegov protivnik u narednoj rundi biće bolji iz duela Nori-Fucovič. Srbija ima dva predstavnika u 4. kolu, pošto je Laslo Đere nešto ranije prošao dalje, nakon što mu je Čileanac, Kristijan Garin, predao zbog povrede.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter