0
ATP

FOTO: twitter/@atptour

ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE: „Ključan momenat je bio brejk na startu trećeg seta“! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.23 u 18:50

Prvi reket sveta polako podiže formu iz meča u meč

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je nakon tri seta savladao Bugarina, Grigora Dimitrova.

Mogao je Novak da završi meč u dva seta, ali je ispustio brejk prednosti koji je imao i dozvolio rivalu da se vrati u meč. Ono što je najbitnije, zadržao je smirenost i odmah na startu trećeg seta oduzeo servis Grigoru i time dosta olakšao stvari.

Nije bilo loše, ja mislim, mogao sam da pobedim i u dva seta jer sam imao lepu prednost i dobar forhend posle djusa kada sam promašio nakon njegovog servisa koji je on držao dobro. Publika se uključila, meni je opao nivo igre, a on je odigrao dosta bolje i posle sam prebacio momentum na svoju stranu u trećem setu i sve se završilo dobro po mene. Izdržao sam pritisak jer sam srećom u karijeri dobio više mečeva nego što sam gubio u teškim uslovima, bilo da je podloga, publika ili nešto drugo, ali sam i gubio godinama protiv velikih rivala i tada sam mnogo naučio, postao sam jači zbog rivalstava sa velikim igračima. Važno je pronaći pravu formulu kako fizički tako i psihički – rekao je Đoković.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

On je dodao da je zadovoljan postepenim podizanjem forme iz meča u meč.

Odigrao sam na višem nivou nego na prvom meču, nema vetra, lopta slabije odskače uveče nego preko dana. Izazovni uslovi i za mene i za njega, ali to je deo podloge, deo šljake pa je i očekivano. Izgubio sam koncentraciju krajem drugog seta pa se on vratio u meč i odmah sam vratio nivo igre koji sam tražio, brejk na njegov servis i držao stvari pod kontrolom.

Njegov protivnik u borbi za četvrtfinale biće bolji iz duela Nori-Fucovič.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter