0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

AGANSPAHIĆ PROBIO LED, PRVENAC NAPADAČA U DRESU BRĐANA: ‘Posle dosta pehova sada je krenulo! Nadam se da se neću zauastaviti na ovome!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.23 u 09:00

Emotivan trenutak za iskusnog golgetera!

U februaru 2022. godine na Banovo brdo je kao ekspresna zamena za nezaustavljivog Đorđa Jovanovića stigao, tada jedan od najefikasnijih napadača u Superligi Srbije, Almir Aganspahić. Nekadašnji lider i najbolji igrač Novog Pazara privukao je pažnju sportskog sektora Čukaričkog i očekivanja su od samog starta bila velika.

Ipak, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nije se najbolje snašao u glavnom gradu Srbije. U senci blistavih izdanja Marka Rakonjca, danas člana moskovske Lokomotive na pozajmici u Crvenoj zvezdi, nije uspeo da pokaže kvalitet koji poseduje. Nije se situacija značajno promenila ni dolaskom novog šefa struke, Dušana Kerkeza, a ubrzo je ulogu Rakonjca oberučke prihvatio fantastični Mohamed Badamosi.

Belo-crni su odlučili da je vreme za pozajmicu, a Aganspahić se u šestomesečnom periodu oprobao u redovima azerbejdžanskog Sumgaita. Kerkez je pokazao da ima poverenje u Almira, te ga je pozvao na zimske pripreme u Antaliji, sve više mu je ukazivao priliku, a ofanzivac je zablistao u finišu sezone na meču 35. kola protiv Novog Pazara. 

FOTO: STARSPORT

 

Najpre je nad iskusnim napadačem napravljen jedanaesterac u 9. minutu, a zbog istog starta je isključen defanzivac gostujućeg sastava. Odlično izdanje krunisao je Aganspahić pogotkom, prvim od dolaska na Banovo brdo, u 70. minutu meča.

Ispratio je ofanzivac perfektan centaršut Nemanje Tošića i na rutinski način zatresao mrežu nekadašnjeg kluba u kojem je ostavio dubok trag.

Odmah po završetku meča, prve impresije Aganspahić je izneo u razgovoru za HotSport. 

AA: Prvenstveno mi je drago zbog pobede, a onda i zbog prvog gola koji sam zaista dugo čekao. Bilo je dosta pehova, malo i nesreće… Krenulo je i nadam se da se neću zaustaviti na ovome. Odmah sam znao da nije ofsajd. Video sam igrača ispred sebe i mirno sam sačekao odluku sudija iz VAR sobe. Situacija je bila prilično jasna, pa me je malo zabrinula sporija reakcija sudija. Na kraju, gol je priznat i to je najvažnije. Sve je bilo sasvim regularno.

Brđane do letnje pauze dele najmanje tri (u slučaju plasmana u finale Kupa Srbije četiri) utakmice. Najpre u sredu gostuju Vojvodini u polufinalu Kupa, potom već za vikend idu na megdan Voždovcu na ‘Krovu’, dok će na samom kraju Superlige odmeriti snage sa kragujevačkim Radničkim u srpskoj prestonici. 

AA: Sve utakmice do kraja sezone su izuzetno teške. Ako Bog da, verujem da ćemo se plasirati u finale Kupa i da ćemo imati meč više od planiranog.  Verujte mi, svi susreti u ovom delu takmičarske godine su izuzetno zahtevni. Danas je to na prvi pogled izgledalo lako, ali daleko od toga. Crveni karton i penal su prelomili utakmicu u našu korist i završilo se na mnogo lakši način od onoga što smo mi očekivali – istakao je napadač Brđana, a potom se posebno osvrnuo na polufinalni meč sa Starom damom na stadionu ‘Karađorđe’:

AA: Ponovo nas očekuje teška utakmica, poput one prethodne na Banovom brdu. Najobičnija sitnica, ili čak neki prekid, mogli bi odlučiti ko će nastupati u velikom finalu. Radi se o dva dobra tima! Nadam se da ćemo pokazati više veštine i znanja, ali da ćemo imati i više sreće u odnosu na narednog rivala – zaključio je Almir Aganspahić za HotSport. 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter