0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2020-2021 Mega v Buducnost (Podgorica) head coach Petar Mijovic Beograd, 20.12.2020. foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

PETAR MIJOVIĆ PRED ZVEZDU: „Poštujemo njihov kvalitet, ali imamo svoje želje i ambicije“!

Objavljeno: 13.05.23 u 14:50

Trener crnogorske ekipe očekuje zanimljivu seriju

Trener Budućnosti, Petar Mijović, govorio je uoči prve utakmice polufinala AdmiralBet ABA lige u kojoj se sastaju sa aktuelnim šampionom, Crvenom zvezdom.

Sigurno da nas očekuje zahtevna utakmica. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno. Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali na utakmicama sa Megom – u prvoj, a posebno u prvom poluvremenu druge – rekao je Mijović

VESTI O ZVEZDI:

On je istakao da ne zavisi sve od Zvezde, već da i njegov tima ima odrežene želje i ambicije.

Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov. Nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo ovu seriju. Imamo svoje ambicije i želje.

Košarkaš Budućnosti Erik Grin, rekao je da njegov tim mora svih 40 minuta da parira „crveno-belima“ na energetskom nivou.

Crvena zvezda je odličan tim. Borićemo se, moramo da igramo čvrsto u odbrani i da se držimo trenerovog plana. Verujem da ćemo igrati dobro. U prvom poluvremenu druge utakmice protiv Mege smo bili bez energije. Protiv Zvezde to ne smemo da ponovimo. Energetski moramo da budemo na visokom nivou, da se fokusiramo na odbranu. Zvezda je mnogo dobar tim, ima odlične bekove, dobre centre. Moramo da budemo agresivni, da dodajemo loptu. Uzubuđen sam zbog izazova, kako ja, tako i kompletan tim – zaključio je Grin.

 

 

Prva utakmica polufinala igra se u HaliAleksandar Nikolić“ u nedelju sa početkom od 19 časova i 30 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter