0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

NA DANAŠNJI DAN PRE 11 GODINA ČUVENA ZAVRŠNICA PREMIJER LIGE: Momenat koji će svaki navijač Sitija pamtiti! (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.23 u 17:20

Početak nove ere ’građana’.

Da je neko rekao pre početka sezone 2011/12 da će Mančester siti na kraju osvojiti titulu i da će prekinuti dominaciju Junajteda i Čelsija, verovatno bi se smejali.

Cela sezona se vodila borba između dve ekipe iz Mančestera. U prvom delu sezone, ’građani’ su deklasirali ’đavole’ na čuvenom ’teatru snova’ čak 6:1. Međutim, drugi deo sezone nešto slavbiji start. Osam kola pre kraja, Fergi i družina osam bodova više. Tada su već svi mislili da plavi deo Mančestera ne može do titule.

Ali, onda dolazi prvo 36. kolo i novi derbi, gde Siti golom Kompanija dolazi do trijumfa od 1:0 i prelazi na vodeću poziciji. Poslednje kolo izabranici Roberta Manćinija protiv KPRa, a Junajted gostuje Sanderlendu. Stvari se ne kreću u dobrom smeru, Kvins Park Rendžers na „Etihadu“ vodi na ulasku u nadoknadu drugog poluvremena. ‘Đavoli‘ čekaju ishod jer su oni svoj posao u Sanderlendu već odradili.

Edin Džeko vraća nadu u 93. minutu, a dva minuta kasnije… Znate i sami, ostalo je istorija. Titula ostaje u Mančesteru, ali seli se u plavi deo, nakon 44 godine. Svakako svi ćemo zapamtiti čuveni urlik komentatora ‘Aguuuerrrooooo!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter