0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

BEKER O ALKARASU: „On je isti kao Novak i Rafa, samo moćniji i razorniji“!

Objavljeno: 13.05.23 u 14:20

Nemac je ponovo uporedio mladog Španca sa legendama belog sporta

Nekadašnji svetski broj 1 i višestruki Grend slem šampion, Boris Beker, govorio je u podkastu „Žuta loptica“ o Karlosu Alkarasu i njegovom stilu igre, koji je po njegovim rečima zaista moćan.

Karlos igra tenisa sasvim drugačije. Ono što me najviše impresionira je njegov moćan stil igre. Kada topspinom udari forhend, gde padne loptica tu trava više ne raste. Svako ko se usudi da uđe sa njim u razemnu izgubi. Ranije smo to govorili za Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Ipak, Alkaras ima više snage, više topspina u udarcima. Zato on ispisuje novu tenisku istoriju – rekao je Beker.

 

 

Dodaje da je fasciniran otpornošću španskog tenisera i njegovoj sposobnosti da se nakon povrede brzo vrati u top formu.

Fasciniran sam načinom na koji igra ove godine. Dovoljno je teško probiti se u tenisu i osvojiti prve turnire. Posle zime sa povredama iznenađuje me da je nastavio da igra tenis na nivou na kom je stao pre toga, to su apsolutno igre svetske klase. To je za mene znak da će ostati na vrhu, da je to igrač koji može i koji žele da pobeđuje na najvećim turnirima. Ako ostane zdrav, uvek je favorit zagrend slemove, tako će biti u narednih deset godinam.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako ga mnogi vide kao budućeg „Goat-a“, nekadašnji trener Đokovića poziva na oprez, jer u ovom sportu svašta može da krene po zlu.

–  Mislim da on ima apetit da ih stigne. Ipak, mnogo toga može da krene po zlu. Može da se povredi ili izgubi volju ako neke stvari osvoji po tri ili četiri puta. Moja želja je da on ne izgubi tu volju i ljubav prema našem divnom sportu i da o Alkarasu pričamo u narednih 15 godina – zaključio je Beker.

Alkaras danas debituje na turniru u Rimu, gde će mu protivnik u drugom kolu biti sunarodnik, Albert Ramos-Vinjolas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter