0
Košarka

FOTO: Denver Nuggets @nuggets/ Twitter screenshot

NAGETSI PREGAZILI FINIKS: Nezaustavljivi Jokić odveo Denver u finale Zapadne konferencije! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.23 u 08:20

Škola košarke ekipe Majka Melouna!

Prilično samouvereni bili su Sansi u nameri da seriju vrate u Kolorado, ali ni 17 hiljada navijača u ‘Futprint Centru‘ nije im pomoglo da savladaju fantastičnu ekipu trenera Majka Melouna. Denver Nagetsi su na teškom gostovanju u Finiksu slavili sa ubedljivih 100:125, razbili protivnika i plasirali se u veliko finale Zapadne konferencije.

Jokić i družina su se poigrali sa domaćim sastavom. Nagetsi su već na poluvremenu imali 30 poena prednosti, a do samog kraja su rutinski održavali vođstvo. Finiks nije dobio šansu ni da pomisli na preokret.

Kao po običaju, Denver je do trijumfa i novog uspeha predvodio magični Nikola Jokić. Srpski reprezentativac je ostvario i treći tripl-dabl učinak u ovoj seriji i tako odveo Nagetse među dva najbolja tima u konferenciji. Popularni Džoker je ostvario učinak od 32 postignuta poena, 10 uhvaćenih lopti i čak 12 uspešnih dodavanja. Pomogao mu je Džamal Marej, koji se ipak oporavio od prehlade, sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Denver će u finalu igrati sa boljim iz serije Los Anđeles Lejkers – Golden Stejt Voriors. Lebron i ‘družina’ vode sa 3:2 u trijumfima, a naredne noći će imati prvu meč loptu.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter