0
Evropske lige

FOTO: twitter/@ManCity

ERLING HALAND NAJBOLJI FUDBALER U ENGLESKOJ: Norvežanin nastavlja svoju sezonu iz snova!

Objavljeno: 12.05.23 u 13:40

Da li je neko i sumnjao u ovakav ishod?

Napadač Mančester sitija, Erling Haland, proglašen je za najboljeg igrača u Engleskoj od strane Asocijacije fudbalskih novinara. Norvežanin je tako nastavio da niže individualna priznanja od dolaska na „Ostrvo„.

Odlaskom Serhia Kuna Aguera iz kluba, ostala je upražnjena pozicija 9-ke, koju nisu mogli da ispune igrači poput: Žezusa, Sterlinga, Ferana Toresa… Odlučio je Pep Gvardiola da baci veliki mamac i dovede Norvežanina i tadašnjeg napadača Borusije Dortmund za „samo“ 60 miliona evra.

Malo je reći da je isplatio svaki cent. Erling je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 47 utakmica i postigao 51 gol uz 9 asistencija. Siti je i dalje u trci za tri trofeja, pošto su u Premijer ligi na prvom mestu  sa bodom više i utakmicom manje od Arsenala, 4 kola pre kraja.

 

 

U FA kupu ih čeka finalni susret sa gradskim rivalom, Mančester junajtedom, dok u Ligi šampiona čekaju revanš meč polufinala protiv Reala iz Madrida, nakon što je u Španiji bilo 1:1.

Haland je dobio 82% glasa za ovu prestižnu nagradu i tako postao prvi Norvežanin kojem je ovo pošlo za rukom i tek 4. igrač koji je u prvoj sezoni u engleskom fudbalu proglašen za najboljeg igrača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter