0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ Screenshot

DESET GODINA OD ČUVENOG MEČA IZMEĐU VOTFORDA I LESTERA: Najluđih 50 sekundi! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.23 u 23:50

Spektakularna završnica.

Fudbaleri Lestera u Votforda su pre deset godina odigrali plejof za plasman u Premijer ligu. Lisice su ušle u plejof na gol razliku kolo ranije, a ‘vukovi‘ su imali direktnu promociju u svojim rukama, ali su prethodnom kolu izgubili kod kuće od Lidsa i morali je u plejof.

Lester je u prvom meču pobedio 1:0 na svom stadionu, a Votford je u revaš meču vodio 2:1 i činilo se da se utakmica ide u produžetke pošto pravilo za golove u gostima ne važi u plejofu. Sudija Majkl Oliver pokazao je četiri minuta nadoknade, ali je pustio da se igra nastavi do 97. minuta, kada je naseo na glumu Entonija Nokerta, zbog koje je dosudio penal za Lester.

Na semaforu je pisalo 96:02. Nokert, koji je asistirao za oba Lesterova gola u plejofu, odmah je uzeo loptu u ruke i odlučio da sam izvede penal. Igrači Votforda nisu mogli da veruju da je Oliver zaista pokazao na belu tačku, ali su njihovi protesti bili uzaludni.

Nokert je imao meč loptu za svoj tim, ali mu je Almunija odbranio penal, odnosno lopta ga je pogodila u nogu, međutim, odbila se pravo u noge fudbaleru, koji je samo morao da je gurne u gol, ali je golman nekim čudom i taj pokušaj odbranio.

Na stadionu je nastala euforija, a igrači Votforda su izbacili loptu iz šesnaesterca. Očekivao se kraj, ali je pravi haos tek usledio. Lopta je došla do Anje, koji je povukao po desnoj strani i proigrao Forestijerija, koji je ubacio u šesnaesterac, Hog ispušta loptu, a miljenik navijača Troj Dini natrčava na nju i zakucava za 3:1 i prolazak Votforda u finale.

Ovu završnicu je najbolje predstavio komentator Skaj sporta koji je urlao iz sve snage.

1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter