0
Evrokupovi

FOTO: JuventusFC @juventusfc/ Twitter

GATI U 97. MINUTU SPASAO STARU DAMU, BEZ POBEDNIKA U TORINU: Roma u Murinjovom prepoznatljivom stilu stigla do trijumfa! (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.23 u 23:15

Uzbuđenja tek slede u revanš mečevima!

U terminu od 21 čas odigrani su prvi susreti dva polufinalna dvomeča Lige Evrope. Fudbaleri Juventusa remizirali su u Torinu sa Seviljom, rezultatom 1:1, zahvaljujući neverovatnom Federiku Gatiju koji je izjednačenje doneo u sedmom minutu sudijske nadoknade.

Roma je u istom terminu nadigrala Bajern iz Leverkuzena sa minimalnih 1:0.

Stara dama je na Alijanc stadionu ugostila Sevilju, španskog velikana koji godinama unazad najbolje partije pruža upravo u okviru ovog takmičenja. Uloga favorita, barem na papiru, ipak je pripala domaćinu. Iako je Juve imao posed lopte na svojoj strani, u većem delu susreta, Sevilja je bila značajno direktniji rival.

Španci su poveli već u 26. minutu, kada je mrežu crno-belih zatresao reprezentativac Maroka, Jusuf En Nesiri. Marokanac je iskoristio sjajan pas Lukasa Okamposa, šutirao po sredini gola, te tako doveo Špance u vođstvo.

Nešto više od jednog poluvremena u dresu Juventusa odigrao je Filip Kostić, dok je Vlahović ostao bez učinka za 60 minuta igre. Nemanja Gudelj je odigrao ceo meč za goste.

Delovalo je da će Sevilja na ‘Ramon Sančez Pishuan’ odneti gol prednosti, ali se po isteku sudijske nadoknade za drugačiji ishod postarao Federiko Gati.

Nakon kornera i Pogbine asistencije glavom, Italijan je samo prosledio loptu u mrežu za konačnih 1:1 i ‘eksploziju’ na tribinama.

U drugom susretu večeri Roma je na Olimpiku minimalnim rezultatom savladala nemački Bajer Leverkuzen. Izabranici Žozea Murinja odlučujući gol postigli su u 63. minutu, kada je asistenciju Ejbrahama iskoristio i u pogodak pretvorio Edoardo Bove.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter