0
ATP

FOTO: twitter/@acmilan

ĐOKOVIĆ O MOTIVACIJI: „Još uvek sam gladan ali ne znam koliko će to trajati“!

Objavljeno: 11.05.23 u 19:20

„Srbi i Italijani su dosta slični po karakteru“ – rekao je srpski teniser

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, bio je prisutan na polufinalnom meču Lige šampiona između Milana i Intera. Nole je veliki navijač „Rosonera„, pa mu je sigurno teško pao poraz od njihovog najvećeg rivala iz Milana.

Pre samog meča, „Gazeta delo Sport“ je intervjuisao našeg tenisera koji je napravio paralelu između Srba i Italijana, rekavši da smo slični po karakteru.

U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije – rekao je prvi reket sveta.

 

 

Upitan je o samom turniru u Rimu i njegovim najlepšim uspoemanama sa tog mesta.

Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da se oporavim, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života – dodao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li Srbin i dalje ima istu motivaciju i želju da se takmiči sa „mladim lavovima“ i koliko će još moći.

Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše – zaključio je Đoković.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter