0
Košarka

FOTO: twitter/@celtics

ČELNICI BOSTONA NA APARATIMA: Ubitačni duo će ih koštati 613 miliona dolara!

Objavljeno: 11.05.23 u 16:19

Bred Stivensu neće biti dobro kada vidi ove cifre

Sjajni duo Boston Seltiksa, Džejson Tejtum i Džejlen Braun, našli su svoje mesto u najboljim petorkama NBA lige za regularnu sezonu 2022/23. Tejtum je član prve petorke a Braun druge, gde se nalazi i srpski reprezentativac, Nikola Jokić.

Iako ovo zvuči sjajno, sa finansijske tačke gledišta ne mora da znači. Naime, s obzirom na to da su se našli u idealnim petorkama lige, njih dvojica su stekli pravo na „supermax“ ugovore.

Braun će ovog leta moći da potpise ugovor u vrednosti od 295 miliona dolara za narednih 5 godina. Da nije izborio mesto u drugoj petorci, najviše što bi mogao da dobije jeste 190 miliona za 4 sezone.

 

 

Tejtum sa druge strane može da dobije još više od svog kolege, pošto se našao u najboljoj petorci NBA lige, pa će moći da inkasira neverovatnih 318 miliona dolara za 5 sezona.

Nema sumnje da klub želi da zadrži ovaj sjajni duo, koji ih je prošle sezone doveo do finala lige gde su poraženi od Golden Stejt Voriorsa sa 4:2. Ipak, pitanje koje se postavlja jeste, kakve će takozvane „role“ igrače moći da potpiše jedna od najuspešnijih franšiza u istoriji, ukoliko uloži toliki novac u „samo“ dva igrača.

Seltiksi se trenutno nalaze u teškoj poziciji, pošto u polufinalu Istoka gube od Filadelfije sa 3:2 a šesta utakmica se igra u Pensilvaniji u noći između četvrtka i petka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter