0
Evrokupovi

FOTO: YouTube/Screenshot

SEĆANJE NA KULTNU UTAKMICU: Kako je nastala legendarna fotografija! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.23 u 20:15

Vraćanje na 2005. godinu i čuvenu bakljadu.

Večeras je u Milanu praznik, ali za obe strane i za ’rosonere’ i ’neroazure’. Od 21 čas se igra prva polufinalna utakmica između Milana i Intera, čuveni derbi ’delamadonina’. Ovi mečevi uvek su u centru pažnje i svaki put navijači naprave atmosferu do usijanja.

Jedna takve, kako mnogi kažu, za anale ili kultna desila se 2005. godine. Meč je prekinut nakon što je gomila baklji zasula teren San Sira, a taj trenutak doneo nam je jednu od najpoznatijih fotografija u istoriji sporta. Legende dva tima, Interov Marko Materaci i Milanov Rui Košta su stajali naslonjeni jedan na drugog i nemo posmatrali haos ispred sebe.

Autor ove fotografije Stefano Relandini je rekao svi su gledali u baklje I dim, ali je on jedini primetio dva igrača na sredini terena kako stoje.

-Svi su gledali u baklje i dim. Ali u blizini sredine terena ja sam uočio određeni trenutak. Materacija su zvali ‘mesar’, jer nije bio nežan igrač. Rui Košta je bio sasvim suprotno – nežniji, fudbalski umetnik. Nekoliko sekundi Matetaci je držao svoj lakat na Koštinom ramenu. Kada sam to video, fotografisao sam. Imam uramljen jedan frejm te sekvence. – započeo je.

Dodao je da tada atmosfera bila žestoka tada

-Atmosfera te večeri je bila kao i svaki put kada se igra derbi na San Siru. Uvek je žestoko. Ne tuku se mnogo, ali su koreografije navijača ogromne i sjajne, pa stvarno možeš da to osetiš, čak iako nisi fudbaler. Kada zakoračiš na teren, možeš da osetiš da to nije običan fudbalski meč. Već nešto više od toga. Ogroman je adrenalin. Interovi navijači su otkačili. Počeli su da bacaju predmete, baklje, nisu stali 15-20 minuta. To je izgledalo nešto poput rata. – istakao je Relandini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter