0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/Inter

RADOST ZA PLAVI DEO MILANA: Nemoćni ‘rosoneri’ u nastavku! (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.23 u 22:56

Veliki korak ka plasmanu u finale LŠ.

Grad Milano je konačno dočekao da se polufinale Lige šampiona vrati tu gde je nekad bio stalan gost. Poslednji put kada se ovde igrala neka polufinalna utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja, bilo je 2010. godine, kada Inter dočekao onu čuvenu Barselonu Pepa Gvardiola, koju je Murinjo bacio na kolena u paklu stadiona ’Djuzepe Meaca’. Večeras fudbaleri Milana formalni domaćini dočekali su Inter u polufialnom duelu od 21 čas u čuvenom deribiju ’Delamadonina’.

Prvo poluvreme:

Edin Džeko donosi slavlje ‘neroazura’ već u 8. minutu kada je nakon centaršuta zahvatio loptu na 7,8 metara od gola i smestio u gol. Nakon tri minuta Dimarko je probio kroz sredinu, pustio pas do Mihatarijana koji je rutinski savladao Menjona povećao prednost svog tima.

U 16. minutu mogao je Inter do ubedljvijeg rezultata, kada je Čalhanoglu šutirao sa velike daljine i pogodio stativu, nakon toga se lopta odbila do Mihtarijana koji šutirao pravo u Menjona, da bi lopta došla do Barele koji je šutirao preko gola. Nakon furioznog početka gostiju, tempo je malo opao, a fudbaleri Milana su preuzeli kontrolu igre i posed lopte.

Kalabrija je izgubio loptu na sredini terena, a Čalhanoglu to koristi i odma prepustio Martinezu koji je loptu prosledio do Džeke, ali je on šutirao preko gola. Probudio se Milan tek u 30. minutu kada su kombinovali Kalabrija Mesijas, ali je kapiten ‘rosonera’ bio neprecizan.

Nova šansa za Inter u 38. minut kada je Džeko dugom loptom pronašao Dimarka, a on je pokušao da šutira na gol, ali se lopta odbila od Kalabrije do Lautara koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali preko gola. Fudbaleri Milana preuzeli inicijativu i posed lopte, ali ne pronalaze način da sruše bedem koji je postavio Inzagi, dok gosti vrebaju iz kontra napada.

 

Drugo poluvreme:

Na početku drugog dela susreta Brahim Diaz je oprobao svoj šut sa distance, ali je lopta završila pored leve stative. Nakon dva minuta u 51. minutu najbolja šansa za Milan od starta susreta. Tonali je poslao dug pas prema Mesijasu na desnu stranu, a on šutirao u suprotan ugao golmana Onane, ali pored stative samo.

Nova šansa za Inter u 52. minutu kada je Bastoni u stilu Maradone prošao kroz sredinu i dodao do Džeke koji je šuturao, ali je njegov šut odbranio iskusni Menjon. U nastavku nešto grublja igra obe ekipe, ali su gosti prepustili inicijativu domaćoj ekipi. Fanastastična prilika za Milan u 62. minutu. Origi je probio po levom boku i ubacio loptu u kazneni prostor do Žirua koji je ostavio loptu za Tonalija, ali stativa bila ovaj put saveznik Intera.

Poptuno dva različita poluvremena, gde su Milanezi imali potpunu dominaciju na terenu. Aćerbi je oprobao svoj šut sa distance u 67. minutu, ali pravo u Menjona. Novu šansu je imao Inter, kada je Lukaku imao prodor i dobacio do Lautara, a on prosledio do Darmiana koji je šutirao u Menjona i lopta odlazi u korner.

Drugo poluvreme totalno drugačije od prvog, totalno nezanimljivo. Igralo se na sredini terena, fudbaleri Milana su pokušavali da probiju odbranu Intera, ali su oni bili na visini zadatka. Do kraja susreta, izabranici Simonea Iznagija priveli su meč rutinski kraju i ostvarili bitnu pobedu pred revanš za 6 dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter