0
Evroliga

Marko Guduric (R) and Hassan Martin during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on April 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GUDURIĆ ISPISAO ISTORIJU: Pre Srbina su ovo uradila samo dvojica košarkaša!

Objavljeno: 10.05.23 u 18:34

Još jedan dokaz zašto je Srbija zemlja košarke

Možda Fenerbahče nije uspeo da se domogne fajnal-fora u duelu protiv Olimpijakosa, ali ono što je sigurno jeste da imaju igrača za velika dela.

Marko Gudurić je u majstorici upisao 26 poena, ali nije imao pravu podršku od svojih saigrača, te poraz nije mogao biti izbegnut.

Fascinantna je činjenica da je bivši košarkaš Crvene zvezde pogodio osam trojki iz 12 pokušaja, dok ostatak njegovog tima nije uspeo to iz 15 pokušaja.

Upravo na taj način Marko Gudurić je ušao u istoriju Evrolige, pošto je to pošlo za rukom samo dvojici igrača pre njega.

U sezoni 2000/2001 Saulijus Stombergas je pogodio devet trojki za Baskoniju, dok njegovi saigrači nisu nijednu iz sedam pokušaja.

Nakon toga, u sezoni 2004/2005 Henri Domerkant je u dresu Efesa je pogodi šest puta za tri poena, ali ostatak ekipe to nije uspeo nijednom iz pet pokušaja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter