0
Evroliga

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup Qualifier match Serbia and Great Britain at Aleksandar Nikolic hall on Beograd, 2702.2023. (Photo by Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

PEŠIĆ UOČI PETE UTAKMICE PARTIZANA I REALA: ‘Igrači Reala su kao mlade dame, koje šminkom otklone nedostatke!’

Objavljeno: 09.05.23 u 10:58

Utakmica koju svi jedva čekaju.

Serija Partizana i Real Madrida donela nam je mnogo turbulencija. Od toga da ‘crno-beli’ uzimaju dva brejka na startu serije, zatim masovne tuče i Realovih brejkova ovog puta u Beogradskoj areni, svi ljubitelji košarke mogli su da uživaju u zaista neverovatnim košarkaškim predstavama. Sutra se u Madridu igra 5. duel ove serije, a svoje utiske izneo je selektor nacionalnog tima, Svetislav Kari Pešić:

Zach LeDay (L) and Mathias Lessort during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Bolje poznajem Real nego Partizan, jer sam nedavno bio trener Barselone. Rekao sam da je dobro što Partizan igra protiv Reala za mesto na finalni turnir, jer se mnogo toga dešavalo u Madridu u protekle dve, tri godine. Real je stara ekipa, ali ima ogromno znanje i iskustvo. Uprkos navedenom, teško je pobediti Real u Madridu, ali je Partizan uspeo dva puta. To nije posledica srećnih okolnosti, nego rada.’ – rekao je Pešić o kraljevskom klubu, te odmah potom dodao:

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 04, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Sve što se dešavalo od završnice druge utakmice pa do pete koja sledi, išla je na ruku Reala. Uspeli su da iskoriste momentum, uspeli su da iskoriste iskustvo koje imaju i stigli su do majstorice. Real je namazana ekipa, koristi sve slabosti rivala. Igrači Reala su kao mlade dame, koje šminkom otklone nedostatke. Partizan mora da odigra intenzivno, jako. Real će igrati zonu, jer ne mogu da brane igru jedan na jedan. Partizan mora da odigra hrabro, jer je od velikog značaja da se skupo proda u Madridu. Pritisak je veliki, veći je na plećima Reala. Partizan mora da odigra izuzetno agresivno, sa mnogo energije u oba smera. Ne sme da dozvoli rivalu da iskoristi iskustvo, da namazano stigne do pobede. Treba se boriti od prvog do poslednjeg minuta. Mislim da Partizan može da dobije u Madridu.’ – zaključio je Pešić za Sport Klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter