0
Košarka

Spain's Pau Gasol (R) vies with Lithuania's Jonas Valanciunas (L) during European championship basketball final match between Spain and Lithuania on September 20, 2015 in Lille, France (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

„OBIČNO JE MVP DOLAZIO IZ PRVOPLASIRANIH EKIPA“: Gasol govorio o Jokiću, Janisu i Embidu – ovo je njegov kriterijum!

Objavljeno: 09.05.23 u 16:15

„Ali opet, gomila medija glasa i odlučuje o tome…“

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol, govorio je za „Eurohoops“ o mnogim temama, među kojima se našla i dodela priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige, koju je ove godine osvojio Džoel Embid. Mnogi smatraju da je Nikola Jokić oštećen, posebno nakon početka plej-ofa, dok Gasol navodi da je za njega prelomni faktor plasman ekipe.

Gasol je na ovaj način indirektno stavio Jokića i Adetokumba ispred Embida.

Mislim da je ove godine debata oko toga ko bi trebalo da bude MVP bila drugačija nego svih prethodnih godina jer je Jokić osvajao dve godine zaredom. Janis je pre toga bio dva puta uzastopno i sad ste imali Džeola Embida koji je igrao na zaista visokom nivou i koji je bio jak kandidat za MVP. Na kraju je i osvojio. Mislim da se ovde postavljalo jedno pitanje: „da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji?“. Njegov tim je najbolji na Zapadu, on igra na istom nivou – ili još i bolje – nego prethodnih sezona. Janis je takođe bio prvi u regularnom delu sa Milvokijem, imao je sjajnu sezonu i odigrao na najvišem nivou ponovo. Ako mene pitate, ako su vaše ekipe prve to bi trebalo da bude „prelomni faktor“ za MVP priznanje – počeo je Gasol.

Potom je rekao da treća pozicija Filadelfija jeste dobra, ali i dalje nisu prvi. Ipak, na kraju je priznao da je srećan zbog Embida i zbog toga što su sva 3 kandidata došla van SAD.

– Mislim, Filadelfija je bila treća na tabeli Istoka što jeste dobra pozicija, ali nisu bili prvi. Obično MVP dolazi iz redova ekipa koje su prve. Ali opet, gomila medija glasa i odlučuje o tome. Na njima je kome će dati svoj glas. Ove godine je Džoel i srećan sam zbog njega. Drago mi je i ponosan sam što su sva trojica (Jokić, Embid, Janis) igrači van SAD i to samo govori o tome koliko je snažno napredovala igra i uticaj igrača koji ne dolaze iz NBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter