0
Fudbal

FOTO: Twitter/@ManCity

GVRADIOLA PRED VEČERAŠNJI SUSRET SA REALOM: ’Taj tim je kralj ovog takmičenja!’

Objavljeno: 09.05.23 u 12:20

Očekuje nas fanstastična fudbalska predstava.

Večeras se nastavlja nokaut faza Lige šampiona, a prvi polufinalni duel je u Madridu između Reala i Mančester sitija od 21 čas. Ove sezone ’građani’ igraju na vrhunskom nivou, preuzeli su vodeću poziciju u Premijer ligi i na korak su da je osvoje treću godinu uzastopno. Prošle sezone su se ova dva fudbalska diva sastali u polufinalu ovog takmičenja i odigrali istoirjski meč.

Kada su svi otpisali ’kraljeve’, kaznena ekspedicija Karla Anćelotija je pokazala da ih nikad ne treba podsenjivati. Međutim, ove sezone Gvradiola ima tešku aritljeriju u vidu Erlinga Halanda, koji je nezaustavljiv ove sezone. Strateg plavog dela Mančestera se najpre osvrnuo na prošlogodišnji susret i rekao da je bilo veoma teško.

-Da, bilo je veoma teško. Odigrali smo izuzetnu prvu utakmicu, bili odlični i u Madridu… Fudbal je takav, to nije bilo dovoljno za finale. Morali smo da prihvatimo stvari kakve jesu i da krenemo dalje. – započeo je.

Poručio je da nije ovde zbog osvete, ali da im molitva neće nedostajati.

-Nismo ovde zbog osvete, ali motiva nam neće nedostajati. Protiv Reala je uvek teško, oni u svakom trenutku tačno znaju šta treba rade. Ima klubova koji su ludi za Ligom šampiona, ulažu samo da bi došli do titule prvaka Evrope, a onda obično izgube, ostaju bez ičega jer Real uvek pobeđuje. – nastavio je Španac.

Dodao  je da mu se dopada kako igraju sa visokim presingom.

-Uvek mi se dopada kako igramo. Tako je i ove godine. Visok presing, čovek na čoveka… Ali prekoputa su neki protivnici i normalno da je ponekad teško. Šta su oni, hromi? Pa nisu. I danas će biti trenutaka kada ćemo patiti. Ali kada imate igrača u timu kao što je Haland morate da ga iskoristite. Igraćemo za njegaOno što je izvesno, sve će biti odlučeno u Mančester. – naveo je.

Istakao je da kada je došap mislio je da će odmah osvojiti Ligu šampiona I da tako razmišlja svake sezone.

Kada sam došao mislio sam da ćemo odmah osvojiti Ligu šampiona. Sledeće sezone isto tako, i one tamo takođe. Tako je bilo i prošle godine. To je moj mentalitet. Uvek tako razmišljam. Međutim ne bih voleo da osvojimo Ligu šampiona, a onda da počnemo da padamo. Ne, želim da bude stabilan klub. Težimo nečemu što imaju Liverpul ili Barselona, da uvek budemo u vrhu. To se zove zdrav klub. Sve je proces, najvažnija je stabilnost. – govorio je tener Sitija.

Na kraju je kazao da biste podigli pehar morate da pobedite najbolje timove na svetu.

-Da biste podigli pehar u ovom takmičenju morate da pobedite najbolje timove na svetu. A Real je najbolji u ovom takmičenju. Pokazuju to više od 20 godina. Prošle godine smo morali da im čestitamo, sada smo opet tu – prekoputa. Da pokušamo da ih pobedimo. – zaključio je Gvardiola.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter