3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BELIĆ DOMINIRA NA GOLU I BEZ TRENINGA: ‘Nije mi važno ime rivala u polufinalu, želim samo domaći teren! Pobeda je imperativ uoči svake utakmice!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.23 u 09:30

Napredovali smo u svakom pogledu! Posle pauze od šest nedelja odmah sam stao na gol, a Tošić i Docić su to ponovili protiv Vojvodine!’

Nacionalno prvenstvo Srbije uoči aktuelne sezone neretko su krasili epiteti ‘najzanimljvije’ i ‘istorijsko’. Posle skoro 10 meseci nadmetanja i nadmudrivanja, kristalno je jasno da je Mozzart bet Superliga Srbije čak i nadmašila predviđena očekivanja. Uzbuđenjima u samom finišu nema kraja, a prava fudbalska predstava viđena je na Banovom brdu, gde je Čukarički savladao Vojvodinu u četvrtoj rundi plej-of faze takmičenja.

FOTO: STARSPORT

Minimalac Brđana,  overen je u prvom poluvremenu, kada je nakon tačno pola sata igre mrežu Stare dame sa bele tačke zatresao kapiten, Marko Docić. Vojvodina nije pronašla adekvatno rešenje da uzvrati udarac, pa su Brđani sačuvali ceo plen u prestonici i tako najavili borbu do poslednjeg sekunda prvenstva za drugu poziciju, koja garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i direktan plasman u grupnu fazu po prestižu nižeg ranga evropskog fudbala.

Jedan od najzaslužnujih za gotovo besprekorne rezultate ekipe Dušana Kerkeza, ponovo je iskusni čuvar mreže, Nemanja Belić. Zaštitni znak belo-crnih godinama unazad uspeo je da u 36. godini ostvari impresivan učinak od dvocifrenog broja nastupa bez primljenog gola.

NB: Sticajem okolnosti ove godine sam dobio više prilike da budem prvi golman. Mladi Novak Mićović je od samog starta sezone imao transfer na pomolu, koji se potom neplanirano odužio. Sva sreća, ja sam bio spreman da odgovorim zahtevima stručnog štaba i kluba na najvišem mogućem nivou.  Zato se i trenira, zato sam spreman da ‘položim svaki ispit’. Mislim da sam sinoć odigrao 20. ovosezonsku utakmicu, a da imam preko 15 pobeda. Poraza je bilo malo, pa ih se sećam – kaže pouzdani čuvar mreže sa osmehom na licu na startu razgovora za HotSport i nastavlja: 

NB: Gubili smo od Crvene zvezde, Partizana u Humskoj, Vojvodine u Novom Sadu. Baš ta utakmica na ‘Karađorđu’ bila je za mene lično najgora. Koncentracija nije bila na željenom nivou. Danas nije bilo mnogo posla, recimo tri, četiri prilike u kojima sam morao da reagujem i uspeo sam u tome. Odbranio sam jedan na jedan situaciju u prvom poluvremnu, do prilika su dolazi iz slučajnosti, ali to su derbi utakmice… Veliki pritisak je bio na nama. Izlazimo iz jednog teškog perioda. Dva meča sa Partizanom, gostovanje TSC-u, pa Zvezdi, a na sve to putovanje u Surudulicu od pet seti vožnje… Veliki ulog na meču protiv Radnika, izborili smo plasman u polufinale Kupa Srbije. Sve je to veoma naporno. Nedavno sam izašao iz perioda oporavka. Nisam trenirao šest nedelja, a protiv Partizana sam stao na gol bez odrađenog treninga.  Nije uopšte lako, a to su danas odradili Tošić i Docić…

Prisetio se Belić u najmanju ruku neprijatne i neugodne sitaucije u kojoj se njegov klub nalazio uoči prolećnog dela šampionata. Čukarički je na pripremama u Antaliji vezao četiri poraza, a onda je usledila neverovatna serija izabranika Dušana Kerkeza. Svestan je Nemanja važnosti predstojećih izazova i poziva saigrače na oprez u samom finišu takmičarske godine. 

NB: Mi smo na polusezoni imali ozbiljan zaostatak za TSC-om, a tek ogroman za Partizanom… Kompletna ekipa je uložila veliki napor. Napredovali smo u svakom pogledu. Mi nemamo meč završen nerešenim rezultatom, samo poraze od Vojvodine, TSC-a i Zvezde. Do kraja nas čekaju, da kažeš na papiru slabije utakmice. Najpre Novi Pazar na Banovom brdu, pa polufinale Kupa, gostujemo Voždovac i za kraj stiže Radnički iz Kragujevca. Nadamo se da ćemo između napraviti mesta i za veliko finale Kupa. Jesu to slabiji protivnici kada se osvrnemo na tabelu, ali ništa to ne znači. Ostvarili su svoje ciljeve i sada rasterećeni i bez ikakvog pritiska ulaze u finiš sezone. Nama su pobede do kraja imperativ. Iskusniji deo ekipe, kom ja pripada, nosi taj teret da mora na najbolji način pomoći mlađima da shvate važnost utakmica koje predstoje. Niko unapred nije pobeđen i niko se sam neće pobediti. Maksimalan napor i trud je recept za uspeh.

Žreb za parove polufinala Kupa Srbije na programu je u 13 časova, u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.  Osim Čukaričkog, među četiri najuspešnija tima nalaze se Crvena zvezde, TSC iz Bačke Topole i Vojvodina. 

NB: Nestrpljivo čekamo žreb. Gostovali smo na sve tri utakmice do sada… Ja se nadam da će žreb sada biti naklonjen nama. Nismo imali unutar svlačionice toliko vremena da pričamo o Kupu, jer smo bili maskimalno fokusirani na Vojvodinu. Mogu samo da otkrijem moju želju, a to je da budemo domaćini protiv bilo koje ekipe – poručio je Nemanja Belić u razgovoru za HotSport. 

 

2
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter