0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: twitter/@ABA_League

ZVEZDA SE MUČILA ALI POBEDILA: U polufinalu ih čeka Budućnost!

Objavljeno: 08.05.23 u 18:49

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Zadra rezultatom 63:74 u drugom meču četvrtfinalne serije ABA lige. „Crveno-beli“ su tako zakazali polufinalni duel sa podgoričkom Budućnošću.

Pred početak meča, Luki Božiću je uručen MVP trofej za regularni deo sezone. Sjajni krilni košarkaš Zadra, prosečno je beležio 22 poena, 10 skokova i 6 asistencija po meču uz odlične procente šuta iz igre i zasluženo poneo laskavo priznanje.

 

 

Veoma tvrd početak smo videli od obe ekipe. Prve poene na meču postigao je Fakundo Kampaco a potom se upisao i Nedović.

Luka Božić je prekinuo crnu seriju Zadra, koji nakon 4 minuta dolazi do prvih poena a onda lepa saradnja Bentila i Mitrovića, koji dolazi do lakih poena na obruču.

Na kraju prve četvrtine trojke su razmenili prvo Sani Čampara za domaći tim a onda Ben Bentil koji stavlja tačku na prvu deonicu. Zvezda vodi 12:19.

Sjajno otvaranje druge četvrtine Luke Mitrovića. Centar Zvezde je prvo pogodio koš uz faul a onda je usledio potez dosadašnjeg toka meča. Nekadašnji kapiten kluba sa Malog Kalemegdana, rolingom je izbacio svog čuvara a onda efektno zakucao u stilu „Kipa slobode„. Šampion Srbije ima dvocifrenu prednost, 15:28.

 

 

Neverovatno šta su igrači „crveno-belih“ sada uradili. Tri izgubljene lopte za manje od minut i to je serija 10:0 za domaće, koji su prišli na posed zaostatka, 25:28. Nakon trojke Čampare, Zadar stiže do izjednačenja a pre samo tri minuta su gubili 13 razlike.

Ekipa Duška Ivanovića uspela je ipak da ode na odmor sa prednošću, 33:35. Čampara je najefikasniji sa 10 poena, dok Luka Mitrović i Filip Petrušev imaju po 7.

 

 

Fakundo Kampaco pogađa drugu trojku na otvaranju drugog dela igre. Nakon slobodnih bacanja omalenog Argentinca, Zvezda igra dobru odbranu i to su laki poeni za Ognjena Dobrića u kontri, 37:44.

Filip Petrušev donosi „crveno-belima“ novu dvocifrenu prednost i Danijel Jusup je primoran da zove tajm-aut. U poslednjih deset minuta srpski tim ulazi sa prednošću od 9 poena, 44:53.

 

 

Luka Božić je uhvatio dva ofanzivna skoka i pogodio pored Mitrovića. Dve ogromne trojke su pogodili Vildosa i Marković. Zvezda se odvojila na 9 razlike, 55:64.

Stefan Marković je ovom trojkom definitivno prelomio meč, pošto je Zvezda rutinski privela meč kraju. Luka Božić je bio najefikasniji pojedinac meča sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

U redovima pobedničke ekipe, Luka Mitrović je imao 13 poena, Kampaco je dodao 12 a Petrušev 11 poena.

VESTI O ZVEZDI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter