0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: twitter/@ABA_League

(POLUVREME) ZVEZDA ISPUSTILA +14 U HRVATSKOJ: Zadar se neće sam pobediti!

Objavljeno: 08.05.23 u 17:50

Kao nebrojano mnogo puta ove sezone, izabranici Duška Ivanovića dozvoljavaju protivniku da se vrati iz dvocifrenog minusa

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Zadra u drugom meču četvrtfinalne serije ABA lige. „Crveno-beli“ su ubedljivo slavili u Beogradu rezultatom 100:73, pa će dati sve od sebe da u Hrvatskoj zatvore seriju i okrenu se duelu protiv Budućnosti.

Pred početak meča, Luki Božiću je uručen MVP trofej za regularni deo sezone. Sjajni krilni košarkaš Zadra, prosečno je beležio 22 poena, 10 skokova i 6 asistencija po meču uz odlične procente šuta iz igre i zasluženo poneo laskavo priznanje.

 

 

Veoma tvrd početak smo videli od obe ekipe. Prve poene na meču postigao je Fakundo Kampaco a potom se upisao i Nedović.

Luka Božić je prekinuo crnu seriju Zadra, koji nakon 4 minuta dolazi do prvih poena a onda lepa saradnja Bentila i Mitrovića, koji dolazi do lakih poena na obruču.

Na kraju prve četvrtine trojke su razmenili prvo Sani Čampara za domaći tim a onda Ben Bentil koji stavlja tačku na prvu deonicu. Zvezda vodi 12:19.

 

 

Sjajno otvaranje druge četvrtine Luke Mitrovića. Centar Zvezde je prvo pogodio koš uz faul a onda je usledio potez dosadašnjeg toka meča. Nekadašnji kapiten kluba sa Malog Kalemegdana, rolingom je izbacio svog čuvara a onda efektno zakucao u stilu „Kipa slobode„. Šampion Srbije ima dvocifrenu prednost, 15:28.

Neverovatno šta su igrači „crveno-belih“ sada uradili. Tri izgubljene lopte za manje od minut i to je serija 10:0 za domaće, koji su prišli na posed zaostatka, 25:28. Nakon trojke Čampare, Zadar stiže do izjednačenja a pre samo tri minuta su gubili 13 razlike.

Ekipa Duška Ivanovića uspela je ipak da ode na odmor sa prednošću, 33:35. Čampara je najefikasniji sa 10 poena, dok Luka Mitrović i Filip Petrušev imaju po 7.

 

 

VESTI O ZVEZDI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter