0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ SE OSVRNUO NA TRADICIJU PRED REAL: „Imate i onaj drugi podatak – ovaj meč vodi na F4!“ (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.23 u 16:15

Nakon toga će sve biti poznato.

Košarkaši Partizana Mozzartbet sastaće se sa Realom u Madridu, u utakmici koja će odlučiti putnika na F4 Evrolige. Trenutni rezultat u seriji je 2:2, nakon što su obe ekipe dobile mečeve na gostujućim terenima, što je izuzetno nekarakteristično.

Pred majstoricu, medijima se obratio trener crno-belih Željko Obradović, koji je govorio o tome šta sve očekuje njegov tim u Madridu.

– Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem… Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu – počeo je Obradović.

Skrenuli su mediji pažnju Obradoviću, da nijedan evroligaški tim nije uspeo da dobije majstoricu na gostujućem terenu, a odigrano je 15 mečeva. Ipak, najtrofejniji evropski trener je podsetio i na drugi podatak.

– A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2-0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo.

Svestan je Obradović važnosti ove utakmice, a deluje da je njegov tim spletom okolnosti izgubio dva meča u Beogradu.

– Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice.

Na teren se vraća i kapiten Kevin Panter, koji je zbog suspenzije propustio duele u Beogradu.

– Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno. Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kada smo bili sami, ali i kada nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu – tu treba da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš – zaključio je najtrofejniji evropski trener.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter