0
AdmiralBet ABA Liga

Crvena Zvezda's head coach Dusko Ivanovic reacts during regular season, round 33 Euroleague basketbal match between Crvena Zvezda and Olympiacos in Belgrade, Serbia, on April 6, 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

IVANOVIĆ GOVORIO O PADOVIMA U IGRI: „Možemo da promašimo otvoren šut ali da ne igramo odbranu, to nikako“!

Objavljeno: 08.05.23 u 19:30

Trener „crveno-belih“ kritikovao je svoje igrače zbog nonšalantnosti u drugoj četvrtini

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale ABA lige. Oni su u drugom meču četvrtfinalne serije u Zadru savladali istoimenu ekipu rezultatom 63:74.

Ono što ostavlja gorak ukus, kako igračima i osoblju, tako i navijačima, jeste pad u igri nakon dvocifrene prednosti, koji se ponavlja iznova i iznova tokom drugog dela sezone. Na tome je posebno apostrofirao i šef stručnog štaba kluba sa Malog Kalemegdana, Duško Ivanović.

– Prvo čestitam svojim igračima, jer smo ušli u polufinale. Odigrali smo jednu vrlo ozbiljnu utakmicu, Zadar je igrao odlično. Hteli smo da odigramo zaista maksimalno večeras. Imali smo perioda dobre i loše igre, najviše ono što ne sme da se ponavlja, to je popuštanje i relaksacija, naročito u odbrani. Dešava se da se promaši otvoren šut, ali ne sme da se dešava da se ne igra odbrana. Čak 17 ofanzivnih skokova Zadra, to govori kako smo mi zatvorili naš prostor – rekao je Ivanović.

VESTI O ZVEZDI:

Da ne bude sa samo kritikuje, trener Zvezde je ponovo čestitao svojim pulenima na pribranosti nakon serije 13:0, kojom se domaćin potpuno vratio u meč.

– Zadar je iskusna ekipa, hteli su da igraju agresivno, ukrali su tri-četiri lopte i ušli su u rezultat. Kada se jednom uđe u to, onda je teško igrati. Čestitke momcima koji su uspeli da se vrate u ritam sa početka utakmice – zaključio je Ivanović

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter