0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

FIFA NA ČELU SA INFANTINOM GLASNO UZ VLAHOVIĆA: ‘Ovo je neprihvatljivo! Pozivam prave navijače da ućutkaju rasiste!’ (FOTO)

Objavljeno: 08.05.23 u 12:20

Krovna fudbalska organizacije besna zbog skandaloznog ponašanja huligana!

Vrhunsku fudbalsku predstavu odigrao je Juventus u nedelju, kada je u Bergamu nadmudrio Atalantu i slavio sa 0:2. Spektakularan pogodak na isteku sudijske nadoknade za konačan rezultat delo je srpskog reprezentativca, Dušana Vlahovića.

Navijači Atalante su konstantno vređali Srbina, a arbitar Danijele Doveri je u jednom momentu morao da prekine meč. Huligani su skandirali i vikali da je Dušan ‘Ciganin’.

Povodom celokupne situacije koja je izvavala pravu lavinu komentara i reakcija, putem društvenih mreža oglasio se predsednik Svetske fudbalske federacije, Đani Infantino.

-Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. Ovo nije izolovan slučaj i pozivam odgovorne da kazne budu žestoke i odgovarajuće težini incidenta. FIFA i ja smo uz Vlahovića, kao i uz svakog drugog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kog učesnika fudbalske utakmice koji je doživeo rasne ili bilo kakve druge vidove diskriminacije – istakao je Infantino, pa potom zaključio:

-Ponoviću apel koji sam uputio već mnogo puta, da pravi navijači ustanu i ućutkaju rasiste – poručio je prvi čovek FIFA. 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter