0
Evropske lige

FOTO: YouTube/Screenshot

SLAVLJE U NAPULJU: Navijači priredili sjajan doček za igrače! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.23 u 20:28

Ludnica na jugu Italije.

Fudbaleri Napolija su u prošlom kolu protiv Udinezea remijem (1:1) zvanično osvojili svoj treći Skudeto nakon 33 godina čekanja, još od ere Maradone. Stanovnici i najvaterniji navijači podno Vezuva slavili su, ali i još uvek slave podvig njihovih ljubimaca. Možemo da kažemo da je ovo jedna od najlepših fudbalskih bajki u istoriji. Poznato je da je na jugu Italije fudbal kultura i da ljudi tamo žive za ovaj sport.

Zato su i zaslužili da konačno, nakon toliko čekanja taj trofej stigne i kod njih. Viktor Osimen, Kviča Kvaraskelija, Lobotka, Spaleti, samo su od imena koja će zlatnim slovima biti ispasana rame uz rame sa Maradoninom erom u anale italijanskog fudbala, ali i njihovog grada. 

Danas je Napoli dočekao Fiorentinu u okviru 34. kolu Serije A na stadionu ‘Diego Armando Maradona‘ , a pristalice ovog kluba su im priredile sjajan doček. Napolitanci su slavili rezultatom 1:0, golom Osimena sa linije penala, ali danas koji god da je rezultat bio, stavlja se po strani, jer danas svaki navijač od 7 do 77 može ponosno da kaže ‘Napoli je šampion Italije’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter