0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

BERBER UPOZORAVA PRED SUSRET SA PARTIZANOM: ’Izašli su iz rezultatkse krize i vratili starom ritmu!’

Objavljeno: 07.05.23 u 21:10

Da li je kriza u Humskoj prošlost?

Fudbaleri Novog Pazara gostuju u Humskoj ekipi Partizana sutra od 18 časova u četvrtom kolu plejof Mozzart Bet Superlige Srbije. ’Crnobeli’ od starta drugog dela šampionata ima jedan poraz (Čukarički 1:0), jedan remi (Crvena zvezda 0:0) i jedan trijumf (TSC 3:1). Mnogi nagađaju da li baš ta pobeda protiv TSC-a buđenje iz zimskog sna izabranika Igora Duljaja. Oni se nalaze na četvrtom mestu sa 61 osvojenim bodom, ali ni ta pozicija im ni čvrta, jer Vojvodina ima isto toliko bodova, ali na poziciji ispod.

Sa druge strane, Novi Pazar igra katastrofalno u plej-ofu. Doživeli su četiri poraza i jedan u Kupu uz gol razlika 0:12. Nalaze se na šestom mestu sa 50 bodova. Trener Pazaraca Davor Berber je pred ovaj susret rekao da je Partizan izašao iz rezultatske krize i da im ne smeju dozvoliti da igraju.

– Partizan je izašao iz rezultatske krize. Vratili su se u raniji ritam i formu. Ne smemo da im dozvolimo da igraju. Verujem da neće doći do izražaja kao na prethodnim utakmicama. Probaćemo da pružimo adekvatan otpor. Ako možemo do boda, bilo bi odlično, a tek ako pobedimo. – započeo je.

Dodao je daće da ti šansu onima koji su zalagali na treningu.

– Razgovarao sam sa ljudima iz uprave i daću šansu onima koji to zasluže kroz trening. Videćemo kakva je situacija i koliko se na neke može računati u narednom prvenstvu. To je prevashodni cilj, kao i da se ne brukamo, iako nas čekaju jaki rivali. – nastavio je.

Poručio je da pokušavaju da predstave u što boljem svetlu i da ostave pozitivan utisak.

– Normalno, navijači očekuju rezultate kakvi su bili ranije ove sezone. Ipak, bez nekih igrača smo sasvim druga ekipa. Pokušavamo da se predstavimo u što boljem svetlu, da ostavimo pozitivan utisak. U zavisnosti koliko nam protivnik dozvoli, pokažemo se na terenu. Sa TSC-om sam video pomak, što je dobro. – naveo je trener Novog Pazara.

Istakao je da moraju da se vrate starom sistemu

– Moramo da se vratimo starom sistemu. Ovu ekipu krasila je brza tranzicija po osvojenoj lopti. Želimo tako protiv Partizana, kasnije i kod Čukaričkog i Crvene zvezde. Gledaćemo da stvaramo šanse, da kroz trening poboljšamo realizaciju i da to ponovimo na utakmicama. – dodao je on.

Na kraju je kazao da ko god dobije šansu mora dati više od maskimuma.

– Ko god da dobije šansu, mislim da će dati i više od maksimuma. Igrači znaju da je kraj prvenstva, da ne smeju da gube reputaciju. To je za dobrobit kluba i svih nas. – zaključio je Berber.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter