0
Evroliga

head coach Zeljko Obradovic Partizan - Igokea, ABA Liga, 10. April 2023. Beograd, Srbija (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

ŽELJKO JE SAMO JEDNOM VODIO PETI MEČ PLEJ-OFA EVROLIGE: Grobari se uzdaju u identičan ishod!

Objavljeno: 06.05.23 u 21:44

Već znamo koliko je uspešan u plej-of serijama.

Košarkaši Partizana Mozzartbet u sredu će igrati odlučujuću petu utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv ekipe Reala u Madridu. Oba tima dobila su susrete na gostovanjima, pa je trenutni rezultat 2:2, a pred poslednji meč, jasno je da će se istorija ispisati, na jedan od dva načina.

Nijedan gost u čak 15 majstorica, nije uspeo da slavi, dok sa druge strane, nijedan tim nije uspeo da nadoknadi minus od 0:2 u seriji. Za rušenje ovih tradicija, priliku će imati Real Madrid i Partizan, a u poslednje vreme, bilo je reči i o još jednoj temi.

Od ranije znamo da je najtrofejniji evropski trener Željko Obradović nastupao u plej-ofu Evrolige 21 put, dok je samo jednom izgubio. Pored toga, Obradović je u svojoj dugogodišnjoj karijeri vodio samo jednom ekipu u petoj odlučujućoj utakmici, a tom prilikom je i slavio.

U pitanju je bila 2012. godina, kada je sedeo na klupi Panatinaikosa, koji je tada savladao Makabi rezultatom 86:85 i odneo pobedu sa 3:2 u seriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter