0
Domaći fudbal

FOTO: FK Železničar Pančevo

SUPERLIGA U PANČEVU: Železničar pobedio Radnički i overio plasman u elitu! (FOTO)

Objavljeno: 06.05.23 u 19:20

Najbolji fudbal u Srbiji će se gledati u Pančevu

Fudbaleri Železničara su drugi siguran učesnik Superlige Srbije u sezoni 2023/24.

To je postalo jasno pošto su Pančevci danas na Stadionu Bežanije ostvarili pobedu nad ekipom Radničkog sa Novog Beograda od 0:3 u okviru 34. kola Prve lige Srbije.

Golove za popularnu Dizelku u ovom meču odluke postigli su Saša Tomanović, Nikola Lainović i Strahinja Jovanović čime su obezbedili da najveći grad u Južnom Banatu dobije predstavnika u eliti.

Foto: FK Železničar Pančevo

Železničar je napravio izuzetan podvig pošto će postati prvi klub iz Pančeva koji će igrati u elitnom takmičenju srpskog fudbala. Pored toga ovaj klub će biti prvi tim iz Južnog Banata još od Banata iz Zrenjanina koji će nastupati u Superligi.

Uzdizanje ovog kluba osnovanog 1947. godine počelo je 2011. godine dolaskom Zorana Naunkovića na čelo klub, zajedno sa njegovim saradnicima Nenadom Bojkovićem i Predragom Sanaderom.

Foto: FK Železničar Pančevo

Dizelka se prvo takmičila u šestom rangu takmičenja srpskog fudbala, da bi potom tri sezone zaredom uspela da izbori viši rang i tako stigne do Srpske lige Vojvodine, odnosno treći nivo u sprskom fudbalu.

Nakon toga je usledilo pet sezone u ovom rangu takmičenja, da bi se ozbiljan pomak napravio 2020. godine kada je izborena Prva liga Srbije.

Još prošle godine je Železničar bio nadomak plasmana u Superligu Srbije, ali su tada zaustavljeni u baražu od Radničkog iz Kragujevca koji je vodio Nenad Lalatović.

Foto: FK Železničar Pančevo

U svakom slučaju Pančevci će po prvi put u istoriji naredne sezone imati priliku da u svom gradu u okviru prvenstva Srbije ugoste velikane poput Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter