0
Fudbal

FOTO: Official SSC Napoli @en_sscnapoli/ Twitter screenshot

OSIMEN NAKON VELIKOG PODVIGA: ‘Fantastične emocije!’

Objavljeno: 06.05.23 u 13:06

Sezona koja će se zauvek pamtiti na jugu Italije.

Fudbaleri Napolija su osvojili su titulu prvaka Italije nakon 33 godina čekanja, pet kola pre kraja šampionata. Oni su ove sezone igrali sjajno, a Lućano Spaleti je konačno dokazao da je dobar stručnjak. Na jugu, podno Vezuva ovih dana je žurka, koja će još dugo trajati i pamtiti još jako dugo.

Jedan od najzalužniji za ovaj podvig Napolitanaca jeste Viktor Osimen, koji je uz Kviču Kvaraskeliju činio sjajan tandem u pohodu na dugo očekivani skudeto. On je rekao posebno zahvalan Spaletiju I da je mnogo napredovao. On je na 27 mečeva postigao 22 pogotka.

– Zauvek ću biti zahvalan ovoj ligi, ovom takmičenju. Kao što uvek kažem, učim ulogu napadača, a sa Napolijem su odmah bile dobre emocije. Mislim da sam mnogo napredovao, posebno zahvaljujući treneru Spaletiju i njegovim saradnicima. Ulili su mi samopouzdanje da mogu da rastem i postižem mnogo golova. – započeo je.

Dodao je da Napoli na početku sezone nije bio favorit, ali da su na kraju uspeli.

– Ovo su za mene fantastične emocije, mnogo godina smo čekali da se ‘Skudeto’ vrati u Napulj i uspeli smo. To je dan koji nećemo zaboraviti dok smo živi. Ovo osećanje ne mogu da izmerim“, naveo je napadač Napolija. On je podsetio da Napoli na početku sezone nije bio među favoritima za titulu. – naveo je Nigerijac.

Istakao je da je ova titula osvojena zahvaljujući mentalitetu ekipe.

– Mnogi nisu verovali u nas, ali zahvaljujući jedinstvu u ekipi, sjajnom treneru, predsedniku i svima u klubu, mogli smo da verujemo da ćemo osvojiti titulu. Sada moramo da uživamo. Posle pobede protiv Rome shvatili smo da možemo do ‘Skudeta’.Takođe, osvojili smo je i zahvaljujući mentalitetu ekipe. – zaključio je Osimen.

Koliko je Napolitancima fudbal bitan i ova titula govori momak koji je zvao majku plakajući od sreće što je njegov tim prvak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter