1
Evroliga

Miroslav Nikolic KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MUTA NIKOLIĆ OTKRIO RECEPT ZA MADRIĐANE: „Jedan veliki Real mora da se oslanja na zonu protiv Partizana!“

Objavljeno: 06.05.23 u 20:48

Izneo je svoje utiske i očekivanja.

Srpski trener Miroslav Muta Nikolić, govorio je o seriji između Partizana i Reala u okviru plej-ofa Evrolige. On je u razgovoru za Mozzart Sport analizirao dosadašnju situaciju, ali i peti odlučujući meč, uz napomenu ko je po njemu najveća pretnja po crno-bele.

– Video sam ja davno tog momka, da poseduje kvalitete potrebne za modernu košarku, uostalom zato sam ga i doveo u Partizan kada sam ja bio na klupi. Naravno on je tada bio mlad, još je morao da napreduje, ali sada svi vide kakav je igrač danas u Realu. Za mene je on najbitniji i najopasniji i treba posebnu pažnju obratiti na njega u sredu. Ako se on zaustavi, njegova prodor igra, eksplozija i šut, dosta toga će već tada biti obavljeno – počeo je Nikolić.

Partizan je već dva puta slavio u Madridu, ali se postavlja pitanje, može li i treći put?

– Što ne bi mogao? Uostalom to najbolje Željko zna, kako da postavi, kako da pripremi ekipu. Sada se vraća i Kevin Panter, sve to utiče. Eto čitam da neće biti Gabrijela Deka, sve su to sitnice koje mogu da daju prevagu jednoj ili drugoj ekipi. Ja verujem u Partizan i pobedu. Pre svega zbog Pantera koji će ponovo moći da preuzme teret na spoljnim pozicijama.

Može li Partizan da savlada Real Madrid i ode na F4 Evrolige?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Nije lako čuvati Valtera Tavaresa, ali Nikolić objašnjava kako to treba činiti, uz napomenu na prednosti Partizana.

– Tako visoki igrači se uglavnom brane usmeravanjem na neku poziciju na parketu, i tako konstantno kada god je u igri. Potrebno je ostati dosledan principima u odbrani. Nije lako kada igrate protiv takvog igrača, ali ima uvek načina. Videlo se kako to dobro radi Smailagić, izvlači ga napolje i tako zamara, konstantno ga terati na kretnju, izvlačiti ga iz pozicija gde se oseća najbolje. Odigrao je odlično u Beogradu, ali isto tako se u Madridu videlo da postoji lek za njegovu igru.

Iskusni srpski trener, nije propustio priliku da prokomentariše i odbranu Reala u drugom i trećem meču.

– Ejj, jedan veliki Real Madrid mora da se oslanja na zonu protiv Partizana, to je nešto što nisam očekivalo, ali eto… još jedan pokazatelj šta radi Partizan i Željko Obradović. Još jednom da ponovim, mislim da ništa nije rešeno i da Partizan ima lepu šansu u Madridu. Činjenica je da oni imaju široku klupu i igrače koji uvek mogu da ulete, to im je definitivno najveći kvalitet, ali Partizan je pokazao da može da se nosi sa svima i na svakom terenu – zaključio je Muta Nikolić.

8
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter